in

FML: dit adviseert het RIVM aan mensen met hooikoorts

Het ziet ernaar uit dat mensen met hooikoorts extra fucked zijn deze dagen. Het advies aan jullie is om gewoon binnen te blijven omdat je corona en hooikoorts volgens het RIVM niet kan onderscheiden van elkaar.

“Het lastige is, dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe:

“Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis, ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat. In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.”

Mensen met hooikoorts, heel veel succes gewenst de aankomende tijd en begin maar vast met de medicijnen hiertegen. Dat wordt namelijk geadviseerd door het RIVM.Introductie van DualSense, de nieuwe draadloze gamecontroller voor PlayStation 5

Corona: 147 patiënten overleden, 969 nieuwe patiënten, in totaal 20.549 positief geteste personen