in

Film: Much Loved – Zin li fik (Over Marokkaanse Prostitués)

Haram, haram, haram! De pas verschenen film Much Loved mag niet in Marokko vertoond worden.

Het gaat over prostitutie in het land van de zina’s en dat is volgens de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) een zware belediging voor hun normen en waarden. Ophef dus. Nu is zelfs hoofdrolspeelster Loubna Abidar in tranen uitgebarsten tijdens een interview met de Marokkaanse Radio Plus.

Heftige tijd
Loubna wordt bedreigd met de dood. Daarnaast worden zij en haar familie na het uitkomen van de film constant geïntimideerd door landgenoten. “Je moet de film zien voordat je oordeelt!” zei ze in het interview met Radio Plus. De Marokkaanse actrice kan de heftige reacties op de film maar moeilijk begrijpen. “We zeggen dat we in een land leven van vrijheid en democratie en ik kan niet begrijpen dat er zoveel heisa is ontstaan om een film.”

De contactgegevens van Loubna werden ook openbaar gemaakt door onbekenden. “Met de tekst, wie haar wil vermoorden, hier is het adres.”

De Marokkaans-Franse filmmaker Nabil Ayouch heeft zijn film een tijdje geleden laten zien op het filmfestival in Cannes. De aanwezige regeringsdelegatie uit Marokko vond het maar niks.

Voorstanders
Er zijn ook mensen die wel graag willen dat de film gezien kan worden in hun land. De voorstanders vinden het feit dat Much Loved hen wordt onthouden puur censuur. De film geeft een realistisch beeld van de verboden prostitutie in Marokko. Onder de prostituees zitten vaak alleenstaande moeders en jonge vrouwen die het niet breed hebben.

BEKIJK DE 1ste UUR van deze FILM IN DE BOVENSTAANDE PLAYER! En de tweede en derde deel hieronder.

Deel 2

Deel 3

Bron: FUNX0

Playmate: Ik was minnares Cristiano Ronaldo (NSFW)

Leicester City voetballers Son James, Tom Hoppera & Adam Smith verwikkeld in SexTape schandaal (+ Link naar Video)