in

Ferrero en Nutella reageren op artikel via mail – Ze zijn het er niet mee eens

capture

Ferrero en Nutella hebben via een bureau genaamd Interel laten weten aan ons dat ze het niet eens zijn met ons artikel over Nutella en schadelijke stoffen.

Wij willen Ferrero natuurlijk ook een eerlijke kans geven om te kunnen reageren op het geheel. Wij willen ook graag dat onze bezoekers de reactie van Ferrero kunnen lezen. Daarnaast mogen onze bezoekers zelf weten wat ze met deze reactie en informatie doen.

Reactie van Ferrero:
De gezondheid en veiligheid van onze klanten is een absolute prioriteit voor Ferrero, en we bevestigen dat alle Ferrero producten veilig zijn en dat Nutella geen kanker veroorzaakt. Nutella werd eveneens in geen enkele supermarkt uit de rekken gehaald. Supermarktketen COOP haalde enkel eigen private label producten die palmolie bevatten uit de rekken.

EFSA (European Food Safety Authority), dat Nutella nergens in het rapport vermeld, analyseerde de aanwezigheid van verontreinigende stoffen in een groot aantal producten en oliën, en stelt dat de aanwezigheid van verontreinigende stoffen afhangt van het soort olie en vetstof, alsook de processen waaraan ze onderhevig zijn.

Om precies die reden selecteert Ferrero zijn kwaliteitsvolle grondstoffen uiterst zorgvuldig en past het specifieke industriële processen toe die de aanwezigheid van verontreinigende stoffen tot minimale niveaus beperken, volledig in lijn met de parameters opgesteld door de EFSA. Bovendien worden deze factoren continu gemonitord door onze Quality teams, zodat de de voedselveiligheid van onze producten naar de klant toe gegarandeerd wordt.

Ferrero lanceerde eveneens een campagne in Italië om de 70ste verjaardag van de Groep te vieren, en om de passie voor kwaliteit inzake de selectie en combinatie van de beste ingrediënten, zoals palmolie, hazelnoten en cacao, te benadrukken.

Feit is en blijft dat er palmolie zit in Nutella en met een klein onderzoek kom je er al achter dat het een omstreden ingrediënt is. Het is een ingrediënt die bedrijven zoals Ferrero liever niet vermelden op een etiket als het niet hoeft of verplicht is…Wauw: Floyd Mayweather over UFC baas – Dana used to carry my bags

Labels schieten als paddenstoelen uit de grond – Winne start eigen label en kondigt album aan