in

Feestdagen: Gevangenis Zaandam laat per ongeluk verkeerde gedetineerde vrij

maxresdefault

Een werknemer van het Justitieel Complex Zaandstad (nabij Zaandam) heeft vorige week dinsdag een blunder begaan. Door die blunder is een gevangene ten onrechte vrijgelaten.

De vrijgelaten gedetineerde had dezelfde achternaam als de gedetineerde die wél zijn straf had uitgezeten. De vrijgelaten gedetineerde is spoorloos. Hij heeft een laag risicoprofiel en moest nog 2,5 maand uitzitten.

Tijdens de afhandeling van het ontslagbewijs van de gevangene werd een fout gemaakt. Beide gedetineerden hadden dezelfde achternaam en daar ontstond de verwarring. De medewerker had de foto bij de vingerscan niet vergeleken met de foto op het ontslagbewijs en daardoor liep de verkeerde gevangene zonder weerstand de straat op.

Woordvoerder Jaap Oosterveer van het ministerie van Justitie liet weten dat het om een menselijke fout ging. “Door een onvolkomenheid in de ontslagprocedure is een gedetineerde onterecht in vrijheid gesteld”, aldus Oosterveer. De inrichting is een onderzoek gestart naar het voorval, zodat men ‘kan leren van de gemaakte fouten’.

De gevangene, die onterecht op vrije voeten werd gesteld, wordt nog steeds gezocht door de politie. Hij wordt verzocht zich te melden, zodat hij de laatste 2,5 maand kan uitzitten. De straf blijft namelijk staan.

Bron: CrimeDocsNLVlogger Adam Saleh uit vliegtuig gezet vanwege Arabisch praten

Gangsta Party: Tupac is officieel toegelaten tot de Rock & Roll Hall of Fame