in

FakkaTV: Man schiet 2 journalisten dood tijdens live uitzending


Een lokale cameraploeg is beschoten tijdens een live-uitzending van een reportage in een winkelcentrum in het Amerikaanse Moneta, Virginia.

Daarbij zijn de vrouwelijke verslaggever en de cameraman overleden.

Dat meldt de nieuwszender WDBJ7, waar de ploeg voor werkte. De 41-jarige schutter heeft zichzelf, na een klopjacht van de politie, neergeschoten. Hij overleed twee uur later in het ziekenhuis.

De schietpartij vond plaats om 6.45 uur (Amerikaanse tijd). Een verslaggever van de nieuwszender WDBJ7 interviewde ter plaatse een vrouw. Midden in de uitzending werd er opeens geschoten.
De 24-jarige verslaggever heeft de schietpartij niet overleefd. Het andere slachtoffer is een 27-jarige cameraman.
Ook de geïnterviewde vrouw is geraakt en wordt in een ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen. Haar situatie is stabiel.
De schutter heeft zijn daad gefilmd en plaatste de video op Twitter en Facebook. Zijn accounts werden vrijwel meteen verwijderd.

Ook twitterde hij dat een van zijn slachtoffers racistische opmerkingen over hem zou hebben gemaakt. Met zijn melding daarover is volgens hem niks gedaan.

De president van WDBJ7, Jeff Marks, bevestigt dat de melding is gedaan vlak na zijn ontslag twee jaar geleden. “Wij geloofden echter niet dat de beweringen op waarheid waren berust”, zegt Marks in een uitzending op de zender. Hij legt uit dat de voormalige werknemer iemand was waar moeilijk mee te werken was.

Tijdens een persconferentie kon de politie nog niet vertellen of dit een motief van de schietpartij kan zijn. Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang. Een 23-pagina’s lange fax, die nieuwszender ABC News heeft ontvangen van de vermeende dader, wordt meegenomen in dat onderzoek.Funny: Ouders reageren op tieners die zeggen dat hun vriendin zwanger is

FakkaTV: Tip – Gratis frisdrank, snoep en zelfs sigaretten uit automaat