in

FAKKA interviewt oud persvoorlichter en woordvoerder van Martin Luther King

FAKKA nam gister interviews af op het BLM protest op het Nelson Mandelapark in de Amsterdamse Bijlmer. Eenmaal bezig kwamen wij een bijzondere man tegen: de 82 jarige Harcourt Klinefelter. Hij diende als persvoorlichter en woordvoerder van de iconische dominee Martin Luther King.

Harcourt Klinefelter was in de roerige jaren van de Civil Rights Movement de persvoorlichter en woordvoerder van Martin Luther King, bekend om zijn “I Have A Dream” speech. Hij is een witte Amerikaan, die zich volledig inzette voor gelijke mensenrechten voor de zwarte gemeenschap toentertijd. Harcourt is zelf ook predikant. Hij pleit ervoor wereldwijd aandacht te blijven vragen voor diens droom: vrijheid, gelijkheid en broederschap en het toepassen van geweldloos verzet in oorlogs- en conflictsituaties. Daarnaast geeft de heer Klinefelter lezingen op middelbare scholen over geweldloos verzet.

Martin Luther King (links) en Harcourt Klinefelter (rechts).

Harcourt woont al een tijdje in Nederland met zijn vrouw Annelies en werd in 2009 al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, in 2019 werd hij bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij heeft een koninklijk lintje gekregen.

Gister was hij in Amsterdam aanwezig om het protest bij te wonen. Wij van FAKKA mochten hem enkele vragen stellen.
Bekijk het interview hieronder.



Vrouw vindt dode muis in brood van Albert Heijn

JayJay Santana vrijgelaten door de politie