in

FaceApp schijnt toch een dubieuze applicatie te zijn

Credit: FaceApp / Play Store

Het wordt afgeraden om FaceApp te installeren en vooral te gebruiken. FML omdat ik het gedaan heb al en dan schijnt het al te laat te zijn.

Heb het geïnstalleerd en uitgeprobeerd omdat ik het momenteel op me hele TL op Facebook zie gebeuren door onwijs veel mensen. Voel me net een ? nu. GVD.

De App wordt in Rusland ontwikkeld en die heeft zich verder niet te houden aan Europese richtlijnen als het om privacy gaat en het delen van informatie. Daarnaast verzameld de app ook veel meer informatie uit je telefoon dan het nodig zou hebben.

Credit: Fernando / FUNX

Je foto’s worden volgens verschillende bronnen ook bewaard in een database. Facial recognition data schijnt big business te zijn tegenwoordig in de security sector. De makers geven aan dat ze je informatie niet delen met derden maar alleen delen met affiliates, wat de hell dat ook mag betekenen.

Mocht je het nog niet geïnstalleerd hebben, doe dat dan maar gewoon niet. Better safe than sorry zeggen we maar.Waarom moeten sommige jochies zich ZO nodig als @#$%##@ gedragen

Spaanse politie arresteert smokkelaar met halve kilo coke onder zijn toupet