in

Ex Manager N.W.A. klaagt alles en iedereen aan over “Straight Outta Compton”

Jerry Heller, de voormalige manager van de Amerikaanse hiphopgroep N.W.A, wil iedereen aanklagen die betrokken was bij de productie van “Straight Outta Compton”.

Volgens de 75-jarige manager werd hij in de film afgeschilderd als een slechterik. Heller eist een schadevergoeding van 110 miljoen Amerikaanse dollar, meldt TMZ vandaag.
Heller heeft een klacht ingediend wegens laster tegen Ice Cube, Dr. Dre, de nalatenschap van hiphopper Eazy-E, productiemaatschappij NBC en alle medewerkers van de film. De bandmanager zegt dat hij werd afgeschilderd als “een valserik die geld aftroggelde van Eazy-E, Dr. Dre en Ice Cube”. Heller is ook kwaad dat de producenten van de film zijn echte naam gebruikten en geen toestemming vroegen voor het gebruik van zijn beeltenis. Hij eist ook dat de producenten hem alle opbrengsten van de film geven. Een datum voor het proces is nog niet bekend.

N.W.A was de eerste hiphopgroep die gangsta rap, een vorm van rap met expliciete teksten, populair maakte. De leden van de voormalige groep, waaronder Dr. Dre, Ice Cube en Eazy-E, waren afkomstig uit de stad Compton in Californië. Ze braken in 1988 door met het album “Straight Outta Compton”.Eye Candy: Vrijdag is hier en we gaan er een feest van maken

FakkaTV: Cacaoboeren proeven voor het eerst chocolade #WTF