in

Ergens in Michigan gaat politie dit apparaat inzetten om wietplanten op te sporen

De Daily Globe meldde dat de stad Bessemer in Michigan heeft ingestemd om ongeveer $ 3.400 uit te geven aan een apparaat om marihuanaplanten op te sporen en politieagenten op te leiden in het gebruik ervan.

Volgens de gemeenteraad is de meest voorkomende klacht van bewoners de overweldigende geur die ontstaat door het kweken van marihuanaplanten. De staat legaliseerde recreatieve marihuana in december 2018, maar er zijn beperkingen aan het aantal planten dat individuen op hun privé-eigendom kunnen laten groeien.

“The city of Bessemer stinks,” zegt council member Linda Nelson. “You can smell marijuana everywhere. We’ve got people who can’t sit in their backyard because the smell from their neighbor is so bad.”

De Nasal Ranger is een veld olfactometer gemaakt door St. Croix Sensory. Uitgebracht in 2012, mengt het apparaat externe lucht met gefilterde lucht uit een tank. De gebruiker draait aan een draaiknop aan de zijkant van de machine om de potentie van de geur die ze volgen te evalueren.

De politie van Denver begon het apparaat in 2013 te gebruiken om cannabis kwekers te lokaliseren en andere gemeenten volgden dit voorbeeld.

Het bezit van meer dan 12 planten in Michigan staat gelijk aan een boete van $ 500. Als je tuintje meer dan 24 planten bevat, neemt dat toe tot een misdrijf die tot zeven jaar gevangenisstraf en een boete van $ 500.000 met zich meebrengt.

Bron: Newsweek19-jarige pleegde zelfmoord omdat ze niet genoeg likes kreeg op Instagram

Keihard: Joe de engnek en “YOU” seizoen 3 zijn een feit!!!