in ,

Er zit meer achter de Free Bleeding movement dan we denken

Wij hadden eerder een artikel geplaatst over Free Bleeding en wat het nou eigenlijk inhoudt allemaal.

Geen maandverband of tampon tijdens de menstruatie, maar er bewust voor kiezen om het bloed gewoon te laten lopen. ‘Free bleeding’ is een nieuwe wereldwijde beweging waar ook Nederlandse vrouwen aan meedoen.

Wij hebben een aantal video’s voor jullie gevonden met wat informatie over het geheel, zodat jullie het proces beter kunnen begrijpen. Je hoeft er natuurlijk niet aan mee te doen en het is onze bedoeling ook niet om mensen zover te krijgen om het te proberen. De reacties op onze vorige artikel waren namelijk vrij heftig.

Wij hebben een aantal van die reacties voor jullie verzameld:

Rachel Luca Roan N. schreef: Waar is her respect naar je medemens gebleven ! Als vrouw en als mama v 3 boys vraag ik me af of jullie echt op jullie hoofd zijn gevallen , stelletje viespeuken

Monique van der P. schreef: Wat straks je pis en poep laten lopen?? Gadverdamme !!!

Anja G. schreef: Smerig en dan mag iemand na jou op die stoel zitten!!! Je bent danniet sociaal bezig

Carla T schreef: ik ben niet bang of onrein maar is wel vies en wie ruimt het op als je een spoor achter je laat, ?????moeten ze maar in de tuin gaan staan als het goede mest is, geloof er geen snars van allemaal

Corinne K. schreef: onsmakelijk idee alleen al.hoe verzinnen ze het?

Hieronder een video van een vrouw die het al een tijdje doet en op een hele rustige en aangename manier haar verhaald doet over het geheel. Ze werkt vanuit huis, is 99% veganist en begrijpt ook volkomen dat zoiets niet voor iedereen is. Bijvoorbeeld voor mensen die werken op kantoor. Dat gaat dus niet.

Sommige vrouwen willen een statement maken en anderen doen het om de taboe rondom menstruatie te verbreken of in contact te komen met hun innerlijke oervrouw. Feministen gebruiken het soms om punten duidelijke te maken over problemen elders op de wereld waarbij ongesteld zijn en raken, echt een traumatische impact kan hebben op vrouwen vanwege de ideologie wat daarbij komt kijken in hun directe leefomgeving.

Kiran Gandhi, hardloper, activist en voormalig drummer voor MIA, levert een To The Point-sessie over het beëindigen van menstruatie-stigma op de Women Deliver 2016 Global Conference.

Eén punt wat ze aanhaalde is dat we elke 6 maanden een nieuwe telefoon kunnen halen van het zelfde merk met nieuwe technologische ontwikkelingen. Maar in de afgelopen 500 jaar zijn er maar drie ontwikkelingen omtrent menstruatie naar voren gekomen. De tampon, maandverband en mensturatiecup.15-jarige beweert dat ze ‘als een arme boer’ moet leven nadat mama haar maandelijkse zakgeld heeft verlaagd van $5.000 naar $1.000

Netflix: 13 Reasons Why: Seizoen 2 | Official Trailer is hier