in

Er is een nieuwe next level Deepfake App genaamd ZAO

Zao, een Chinese artificial intelligence-powered app waarmee gebruikers gezichten kunnen wisselen met acteurs en andere beroemdheden in video’s en GIF-afbeeldingen, heeft ernstige privacykwesties veroorzaakt vanwege de mega overtuigende transformaties die plaatsvinden.

Zao werd afgelopen vrijdag geupload naar de iOS App Store van China en werd in slechts twee dagen de nummer één app die op het platform werd gedownload.

Door kunstmatige intelligentie te gebruiken, kan de app een eenvoudige foto van de gebruiker maken en deze op het gezicht van elk personage in een video of GIF plaatsen met werkelijk adembenemende resultaten. Eén gebruiker beweert bijvoorbeeld dat het hen slechts 8 seconden kostte om gezichten te ruilen met Leonardo DiCaprio en zijn droom te vervullen om in blockbusters zoals Titanic te spelen.

De app is zo geavanceerd dat je het verschil bijna niet meer ziet. Mensen met kwade bedoelingen zouden hier zwaar misbruik van kunnen maken.

Check hoe gevaceerd de app is in de onderstaande reportage van ABC.Vrouw (73) oudste (nieuwe) moeder ter wereld na de geboorte van tweeling

Eerste blik op de graphics van next-gen consoles zoals de PlayStation 5 en de volgende Xbox