in

Er is een groep met 1.8 miljoen leden op FB waar iedereen doet alsof ze mieren zijn

Credit: Facebook/ A group where we all pretend to be ants in an ant colony

“Een groep waar we ons allemaal voordoen als mieren in een mierenkolonie” moet een van de meest populaire maar ook vreemde Facebook-groepen zijn die ooit is aangemaakt. Het zijn in feite 1,8 miljoen mensen die doen alsof ze mieren zijn en hun koningin aanbidden.

Wekenlang thuis blijven zitten, zorgt ervoor dat mensen gekke en ongebruikelijke dingen doen, en de opkomst van de inmiddels wereldwijd beroemde ‘mierengroep’ van Facebook is een perfect voorbeeld.

Opgericht in juni 2019, een groep waar we allemaal doen alsof we mieren zijn in een mierenkolonie, telde in maart 2020 een respectabele 100.000 leden, maar toen begon de pandemie van Covid-19 overal chaos begon te veroorzaken, wat leidde tot sociale afstands- en isolatiemaatregelen, steeg het aantal leden in minder dan twee maanden naar meer dan een miljoen. Op het moment van schrijven heeft de Facebook-groep waar iedereen “de koningin aanbidt en mierenwerk doet” meer dan 1,8 miljoen leden.

via GIPHY

Zoals je waarschijnlijk al hebt bedacht, is de belangrijkste aantrekkingskracht van deze online community, afgezien van het algemene idee van een groep mensen die zich voordoen als mieren, de mogelijkheid om aan alle menselijke problemen te ontsnappen en aan de stress en zorgen van het dagelijkse leven te ontsnappen.

In feite is een van de regels waaraan leden van de groep zich moeten houden, nooit de politiek van menselijke kwesties in het algemeen te bespreken. Bij de groep draait alles om het zijn van een mier, het helpen van de kolonie en vooral het aanbidden van de koningin. De groep is de afgelopen maanden zo populair geworden dat de moderators moeite hebben om nieuwe ledenverzoeken bij te houden.

“We have so many user requests and pending posts that this has become a job for me,” zegt Tyrese Childs, eigenaar van de groep aan NBC. “I think people are searching for something to do right now. You can only scroll so much on social media.”

Als jij je afvraagt wat er gebeurt in een Facebook-groep waar bijna 2 miljoen mensen doen alsof ze mieren zijn in een kolonie, misschien geeft deze foto van een paar mieren die op een kopje ijs kruipen je een idee. Het ontving 18.000 opmerkingen van de groepsleden, waarvan de meeste de woorden ‘NOM’, ‘SLURP’ of ‘LIFT.TO.THE.QUEEN’ bevatten.

“The ant group sounds like a psychologically safe space to meander with nothing scary and nothing political and nothing coronavirus-related”, zei Andreas Lieberoth, een assistent-professor mediapsychologie aan de Aarhus Universiteit in Denemarken. “I don’t know if ants get COVID, but in this colony, they don’t.”De zon is een “lockdown” periode ingegaan en dat kan mogelijk bevriezing & hongersnood veroorzaken

Will Smith maakt KAPOT op de remix van de track – WILL ft. Joyner Lucas