in

ENG: Volgens onderzoek is je huiskat in essentie een koelbloedige moordenaar

Hey, in dit geval, size does matter a lot. Uit onderzoek van Edinburgh Universiteit in samenwerking met de Bronx Zoo in New York blijkt dat als je huiskatten groter waren geweest ze je om hadden gelegd en koud hadden afgeleverd op het huismatje van de buren…

De onderzoekers hebben het gedrag van de huiskat dus onder een vergroot glas gelegd met als doel om het beestje wat beter te begrijpen. Het gedrag werd dus vergeleken met die van 4 grotere ‘katten’ namelijk de leeuw, tijger, poema en lynx. Vervolgens werd het beoordeeld op basis van 5 persoonlijkheidsdimensies: extraversie, mildheid, ordelijkheid, emotionele stabiliteit en intellectuele autonomie.

Daaruit bleek dus dat je huiskat qua gedrag het meest lijkt op de Afrikaanse leeuw. Je kat is namelijk dominant, impulsief, neurotisch en onstabiel. Daarnaast is je kat ook erg prikkelbaar, angstig en agressief. Daaruit hebben onderzoekers dus bepaald dat als je kat een stuk groter was, hij of zij je op een gegeven moment aan stukken had geklauwd en gebeten.

Het blijft dus een onvoorspelbaar dier in zijn gedrag. Het maakt niet uit hoe lief hij spint of hoe graag hij tegen je aanligt. It’s a straight up killer en respecteert je alleen (soort van) vanwege je omvang.

Dus dan weet je dat… if it could, it would freaking kill you mate… LMFAO!.DOPE: Deze maand kun je de McSneaker winnen bij McDonald’s

Kijken: Goudtje weer betrapt met vreemdgaan – HET IS DE DUIVEL