in

Elon Musks netto vermogen daalt met $ 768 miljoen na Cybertruck onthulling

Nadat de onverwoestbare Cybertruck-ramen van Tesla deze week sneuvelden, gebeurde het zelfde met het vermogen van Elon Musk. Soort van… want hij is alsnog stinkend rijk die gast. $ 768 miljoen is voor hem een “oh well, shit happens” bedrag.

Eerder deze week onthulde Musk zijn ‘kogelvrije’ baby – een bizarre, elektrische soort hybride. De tech-CEO omschreef het eerder als een ‘echte futuristisch-achtige cyberpunk, Blade Runner pick-up truck’.

Terwijl hij het podium op snelde om te pronken met de bepantseringsmogelijkheden van het voertuig, zou de daaropvolgende presentatie twee directe gevolgen hebben: schaamte en verlies van rijkdom.

Musk vroeg het volgende aan zijn nieuwsgierige publiek:

‘You want a truck that’s really tough? Not fake tough? You want a truck you can take a sledgehammer to, a truck that won’t scratch, doesn’t dent.’

Vervolgens viel hoofdontwerper Franz von Holzhausen de autodeur aan met een moker – geen enkele deuk. Maar Musk kon het daar niet bij laten zitten en had nog meer te bewijzen.

Om de onbreekbare ruiten van de Cybertruck te testen, vroeg Musk de ontwerper om metalen ballen er naar toe te gooien. Helaas was het geen succes – ze bleven met enorme schade achter.

In reactie daarop zei Musk lachend: ‘Oh my f*cking god. Well, maybe that was a little too hard.’ Von Holzhausen gooide opnieuw een andere bal tegen het andere raam en verbrijzelde deze ook. Musk zei toen: ‘Ah, not bad. Room for improvement. We’ll fix it in post.’

Na de presentatie is de aandelenkoers van Tesla sindsdien met 6% gedaald, volgens Forbes. Dit zorgde voor een netto-daling van Musk’s vermogen met $ 768 miljoen op één dag, tot slechts $ 23,6 miljard.

Momenteel is de 48-jarige nummertje 41 van de aller rijkste personen ter wereld. De Cybertruck heeft Wall Street goeroes verdeeld achter gelaten, sommigen zijn bezorgd over het polariserende ontwerp – evenals de mislukte onthulling.Tientallen Hells Angels vrij nadat ze ‘omerta’ respecteren en niet snitchen

Mannen: Hier een paar Tips voor meer kans op Ochtendsex want jullie zijn Lacking