in

Elk jaar worden er 50.000 tot 100.000 jachthonden gedood in Spanje

Elk jaar worden er 50.000 tot 100.000 jachthonden gedood in Spanje en het lijkt helemaal niemand iets te boeien.

Een paar organisaties houden zich er echter mee bezig maar voor deze organisaties begint de situatie echt uitzichtloos te worden. Ze focussen zich voornamelijk op de jongere generaties en trachten de manier waarop mensen denken over jachthonden in Spanje te veranderen.

Het gaat hier om een eeuwen ouden traditie waarbij jagers (Galgueros) de Galgo jachthonden ieder jaar weer gebruiken om mee te jagen en daarna afstand van ze doen omdat het goedkoper is om het volgende jaar gewoon een nieuwe Galgo te kopen.

De kosten voor een Galgo pup zijn ongeveer tien euro…

galgo-massacre-600x450

It is estimated that between 50,000 to 100,000 Galgo hunting dogs are killed in Spain every year in what has come to be known as the ‘Holocaust of Greyhounds’.

Volgens traditie horen de jagers de honden die niet goed gepresteerd hebben om te brengen omdat ze hun baasje te schande hebben gebracht. Maar goed… vanwege de lage kosten van een tientje per pup laten ze de honden in de steek of slachten ze af om vervolgens het jaar daarop een nieuwe te kopen.

galgo-massacre2-600x450

Het meest frappante van het geheel is dat de Spaanse autoriteiten zeer zeker goed op de hoogte zijn van de gruwelijkheden die de jachthonden ondergaan als het jachtseizoen (november tot februari) is afgelopen. De Spaanse wetten hiervoor zijn zelfs gemaakt in het voordeel van de Galgueros.

De honden worden simpelweg gezien als werktuig en mogen ‘weggegooid’ worden als het werk gedaan is.Japanse boeddhist gebruikt Techno muziek en lazershows tijdens ceremonies in tempel

Racist is terug van weggeweest en dropt zijn eerste eigen vlog