in

Eljero over SFB: Het is politiek, er is een nieuwe officier van justitie die wil scoren

Eljero is een goede vriend en kennis van de jongens van SFB en steunt zijn vrienden door dik en dun.

Zo droeg de voetballer met arm en handgebaren laatst nog een goal op als gebaar voor zijn vrienden die volgens hem onterecht vast zitten.

Hij zei het volgende tegen de Volkskrant:

‘Mijn vrienden worden genaaid, en niemand doet iets in Nederland.’

#freesfb ⭕️

Een foto die is geplaatst door Eljero Elia (@eljeroelia) op

Toen er werd gevraagd wat hij met zijn handgebaren bedoelde verklaarde hij het volgende:
”Het was een kruis met mijn armen, een gebaar alsof ik in de boeien was geslagen. En dat ik die boeien daarna verbrak.” ”Ik deed het voor mijn vrienden van rapformatie SFB. Drie ervan zitten in de gevangenis in Suriname. Ik hoop dat ze snel thuis zijn.”

Verder vertelde hij:
”Ze worden verdacht van seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Dat zou twee jaar geleden gebeurd zijn toen ze daar waren om op te treden. Toen ze laatst weer teruggingen naar Suriname voor een optreden werden ze opgepakt. Ik weet honderd procent zeker dat het bullshit is.”

”Het is politiek, er is een nieuwe officier van justitie die wil scoren. Dat is althans mijn gevoel. Iemand heeft op een video ‘SFB’ geschreeuwd, op basis daarvan zitten ze vast. De moeder van het meisje heeft al gezegd dat het niet klopt. Die jongens moeten naar huis. Naar hun familie. Ik vind het onmenselijk. Ze worden genaaid. Niemand doet iets in Nederland, daarom moest ik aandacht vragen voor deze zaak.”

Vandaag en morgen staan de mannen voor een rechter die vooralsnog geen uitspraak zal doen. Het is even afwachten wat de uitkomst van deze rechtszaak zal zijn.

Beeldcredit: Eljero Elia InstagramFunny: Sommige foto’s kan je beter niet online plaatsen

Pakistaanse HULK van 436 kilo claimt de sterkste man van de wereld te zijn