in

El Chapo ontsnapt weer na vuurgevecht met politie

_84224510_17997b2c-8065-4c2f-93f1-a84b79f7d9ef

De Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán is gewond geraakt in zijn gezicht en aan een been toen hij op de vlucht sloeg voor Mexicaanse veiligheidstroepen.

Die zijn de afgelopen dagen erg dicht in de buurt gekomen van Guzmán, stelde Mexico vrijdag.

De zoektocht naar de in juli uit een zwaarbewaakte gevangenis ontsnapte drugsbaas heeft zich de afgelopen weken toegespitst op het noordwesten van Mexico, een gebied niet ver van Guzmans oorspronkelijke thuisbasis Sinaloa. Mexico werkt samen met internationale organisaties om Guzmán te pakken.

“Als gevolg van deze acties en in een poging om te voorkomen dat hij wordt gepakt, is de voortvluchtige de afgelopen dagen in de haast op de vlucht geslagen. Daardoor heeft hij, volgens onze informatie, verwondingen opgelopen aan een been en in zijn gezicht”, luidde een verklaring van de regering in Mexico.

Er werd benadrukt dat de verwondingen “niet het gevolg zijn van een directe confrontatie”. Meer details werden er niet gegeven.

De ontsnapping van ‘El Chapo’ werd wereldnieuws. Een van Mexico’s beruchtste criminelen ontsnapte via een anderhalve kilometer lange tunnel, waar hij vanuit zijn cel toegang toe had. Er zijn verschillende mensen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de ontsnapping.


Bron: NuEye Candy: Oh lord… ze heeft weer nieuwe foto’s

Eerste foto van ‘Xess Xava’ het kindje van Wesley en Yolanthe