in

Eindelijk: Cyntoia Brown zal volgend week uit de gevangenis worden vrijgelaten

Na de helft van haar leven achter de tralies te hebben doorgebracht, zal Cyntoia Brown volgend week als een vrije vrouw uit de gevangenis lopen. Ze zal worden vrijgelaten onder toezicht van reclasering en voorwaardelijke invrijheidstelling op 7 augustus, volgens voormalig Tennessee Gov. Bill Haslam, die acht maanden geleden haar clementie verleende.

De 31-jarige werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis in verband met het vermoorden van een man uit Nashville. Volgens Brown werd ze verkracht en gedwongen tot prostitutie door een pooier en uiteindelijk vermoorde ze de man uit Nashville uit zelfverdediging. Hoewel ze toen pas 16 was, werd ze als volwassene berecht en kreeg ze een levenslange gevangenisstraf.
Brown’s advocaat weigerde verder commentaar te geven op dit verhaal.

In de gevangenis heeft Brown zich gericht op het transformeren van zichzelf.
“Ze is vandaag, als een vrouw, anders dan de getraumatiseerde 16-jarige die ze was,” zei Derri Smith, oprichter en CEO van non-profit End Slavery Tennessee, afgelopen januari.

“She’s mentoring … troubled youth, working on her college degree, she is planning a nonprofit so she can help other young people.”

Brown behaalde haar associate degree aan de Lipscomb University in 2015 en behaalde volgens The Tennessean in mei een bachelor in de Tennessee Prison for Women.
Ze werkt ook samen met het Juvenile Justice System van Tennessee om jonge mensen die risico lopen van het rechte pad af te dwalen te helpen. Verder wordt er gezegd dat ze een modelgevangene is geweest tijdens haar opsluiting.

Ik heb geleerd dat mijn leven nog niet voorbij is,” zei Brown in een documentaire: “Me Facing Life: Cyntoia’s Story.” “Ik kan kansen creëren waarbij ik mensen daadwerkelijk kan helpen.”

Bron: CNNOH NO! Facebook heeft het “Area 51” evenement verwijderd!!!

Je kan volgend maand een officiële “Peaky Blinders” festival bijwonen