in

Eigenaar downloadsite ‘Kickass Torrents’ is opgepakt en website is offline gehaald

Kickass Torrents

De eigenaar van de website Kickass Torrents, kat.cr is opgepakt door de Poolse politie. De 30-jarige Artem Vaulin werd in de VS aangeklaagd. Hij wordt verdacht van massale copyrightschending en witwassen.

Gebruikers kunnen films, muziek en computerspellen downloaden via Kickass Torrents. De website verwijst de gebruikers en heeft zelf geen bestanden in beheer.
KAT is één van de meest populaire websites op het internet en is sinds 2008 online te vinden. Momenteel is de website offline gehaald. Het is niet duidelijk of dat iets met het onderzoek te maken heeft.
Er zou voor meer dan een miljard euro aan content verspreid zijn via de website volgens de Amerikaanse justitie. Zelfs de nieuwste films, die nog in de bioscoop te zien zijn zoals Finding Dory en Independence Day: Resurgence, waren beschikbaar als download op de website. “Copyrightschending schaadt de mensen en bedrijven die moeten leven van hun creativiteit”, stelt het Amerikaanse OM in een verklaring. “Vaulin heeft die artiesten met behulp van het internet enorm benadeeld.” Eerder werd de oprichter van Megaupload, Kim Dotcom, al aangeklaagd door justitie in de Verenigde Staten. Dotcom vecht nog altijd tegen de uitlevering aan de Verenigde Staten.

Bron: CrimeDocsNLEerste trailer van ‘Narcos Seizoen 2’ is vandaag online gezet

Deze man had zijn handen in de lucht op de grond en werd alsnog geknald door skotoe