in

Eerste slachtoffer zombiedrugs Flakka in Nederland

Vandaag werd de politie Zuiderpark gestuurd naar de Uithof, waar een jongeman midden op het kruispunt zou lopen. De jongeman zou onder invloed zijn van drugs.

Toen de agenten op het kruispunt waren gearriveerd, werd er meteen, zelfs voor de agenten, bijzonder gedrag gesignaleerd. De jongen leek uit de ‘Walking Dead’ te zijn gekomen. Hij zag eruit als een zombie. Hij creëerde gevaarlijke situaties door zonder te kijken de weg op te gaan. De agenten besloten de jongen naar de OVP (opvang verwarde personen) te brengen.
Echter ging dit niet zonder slag of stoot. Met zes man sterk hebben de agenten flinke inspanning moeten leveren om de jongen in de auto te krijgen. Bij de OVP aangekomen, bleek de jongen mogelijk ‘Flakka’ te hebben gebruikt.

De politie Zuiderpark verklaarde tegen CrimeDocs: “Wij hadden er nog niet eerder van gehoord op ons politiebureau. Dit was voor ons ook het eerste incident met de drugs.”

De jongen is naar de spoedeisende hulp gebracht, alwaar hij de medische hulp krijgt, die hij nodig heeft.

De drug “Bath Salts” was enige tijd geleden in opmars in Amerika. Deze drugs werd vernoemd naar badzout, omdat het op badzout lijkt. De drugs werd uiteindelijk verboden en vervolgens werd ‘Flakka’ ontwikkeld. ‘Flakka’ is sterker dan ‘Bath Salts’ en levensgevaarlijk.
Zowel de mentale als de fysieke kenmerken van het gedrag van de gebruiker veranderen drastisch. Wanneer iemand ‘Flakka’ gebruikt, lijkt het alsof er een zombie uit de “Walking Dead” staat. De gebruikers zien er uit als een zombie en zijn zo sterk als de Hulk. Hun kracht neemt toe tot vijf keer hun normale kracht. ‘Flakka’ kan tot 30 uur werken. Het lichaam kan dat niet aan. Het hart kan stoppen door oververhitting en uitputting. Door de oververmoeidheid kan het hart uiteindelijk niet meer gereset worden.

‘Flakka’ is een levensgevaarlijke drug. Als u een vermoeden heeft, dat iemand ‘Flakka’ gebruikt heeft, is het noodzakelijk om direct het alarmnummer te bellen. Medische zorg is noodzakelijk bij gebruik van deze drug.


Bron: CrimeDocsNL

Beeld credit: Regio15Afrikaans onderzoek zegt – vrouwen hebben liever kleine pik

Autoruit van Boef ingeslagen en Moncler jas gestolen