in

Een kijkje in de geboortestad van Pablo Escobar: Medellín in het heden

Het tweede seizoen van Narcos herinnert velen aan het hartverscheurende leven van ‘s werelds beruchtste drugsbaron. Channel 4 deed onderzoek naar de stad waar Pablo Escobar opgroeide, Medellín in Colombia.

Inmiddels is de stad uitgegroeid tot een seksindustrie, waar jonge meisjes worden uitgebuit door georganiseerde bendes. De meisjes zijn minderjarig en beginnen soms al vanaf hun negende jaar als prostituee. De bendes gaan af op kwetsbare en wanhopige mensen.

In het centrum staan kinderen hun lichaam te verkopen. Zij worden door “La Oficina” geronseld. Dat is tegenwoordig de manier om geld te verdienen door de bendes. La Oficina is een van de grootste criminele organisaties van Colombia en staat bekend om mensensmokkel en het verkopen van drugs.

Escobar was gek op meisjes, die nog maagd waren. Hij vond het heerlijk om seks met hen te hebben. Nu kunnen toeristen ook seks hebben met maagden voor de juiste prijs.

In de video wordt uitgelegd hoe meisjes geprepareerd en gemanipuleerd worden door bendeleden. Ook wordt verteld hoe snel zij verkocht zullen worden als maagden.

Één van de meisjes, die werkzaam is als prostituee, vertelt hoe mensen van over de hele wereld komen voor de services van Medellín. Chinezen, Brazilianen, Europeanen en andere buitenlanders komen allemaal naar Medellín. Verschillende soorten mannen komen naar die stad. Ze willen echter geen meisjes van 16 of 17 jaar. De mannen, die daar komen, willen meisjes van 9, 10 of 11 jaar.

Bendes bekijken de buurten en stellen de meisjes vast, die nog maagd zijn. De meisjes, die in aanmerking komen, worden geprepareerd en zelfs ontvoerd. Vervolgens worden zij verkocht aan de hoogste bieder.

In 2011 is de Brit Paul Brailsford veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf wegens seks hebben met een 12-jarige en een 14-jarige. Hij ontkent dat hij wist dat de meiden minderjarig waren.

In de video geeft het destijds 12-jarige meisje ook een interview. Inmiddels is zij 16 jaar oud. Zij vertelt hoe Brailsford haar had geprepareerd en dat hij wel degelijk wist dat zij minderjarig was. Zij werd door hem bedreigd en mocht niks vertellen over de gebeurtenissen.

Medellín blijft een groot drugsprobleem hebben. Ook de prostitutie is een groot probleem. Onduidelijk is of dit alleen maar komt door de nalatenschap van Pablo Escobar. Echter is het wel zeker dat zijn drugsimperium de stad niet veel goeds heeft gedaan.


Beeld credit: YouTube Channel 4 News
Bron: CrimedocsNLTyrone Spong gaat lekker met boksen, deelt K.O uit op zijn verjaardag!

Dit meisje van 8 jaar stompt je helemaal in elkaar als ze wilt