in

Een 30-Jarige vrouw zit al 14 jaar vast voor een moord die ze pleegde toen ze 16 was

Cyntoia Brown kwam in 2006 vast te zitten nadat ze toegaf dat ze de 43-jarige Johnny Allen vermoorde. De man bracht de toen 16-jarige Cyntoia naar zijn huis om daar seks met haar te hebben.

Cyntoia schoot hem neer omdat ze dacht dat hij zijn pistool wilde pakken, of dit echt zo was weten we natuurlijk niet 100% zeker.

Cyntoia vecht nu om clemency (genade) van justitie om eerder vrij te komen. Ze kreeg 14 jaar geleden namelijk levenslang waarvan ze 51 jaar moest zitten. De jury is er nog niet uit wat ze gaan doen met de aanvraag van Cyntoia, 2 van de leden vinden dat ze vrijuit mag gaan, 2 andere vinden dat ze moet zitten en de overige 2 vinden dat ze na 25 jaar haar aanvraag opnieuw mag indienen. De keuze is daarom nu aan de gouverneur van Tennessee wat er gaat gebeuren met de aanvraag van Cyntoia.

In 2012 zei Cyntoia dat ze gedwongen de prostitutie in moest toen ze van huis wegliep. Ze ontmoette en 24-jarige man die de bijnaam ‘Cut Throat’ had. Hij werd uiteindelijk haar pooier en hij dwong haar de prostitutie in, ze was toen 16.

“He would explain to me that some people were born whores, and that I was one, and I was a slut and nobody want me be but him, and the best thing I could do was just learn to be a good whore.”

Veel celebrity’s vragen aandacht voor deze zaak met #FreeCyntoiaBrown.

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

Free da GOAT? #IGotSomethingOnTheApeal

A post shared by TIP (@troubleman31) on

The justice system is so backwards!!! This is completely insane #freecyntoiabrown

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

#FREECYNTOIABROWN

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Op sociale media zijn er talloze berichten van mensen die vinden dat Cyntoia vrijuit moet gaan. Zoals Snoop Dogg al duidelijk wilde maken met zijn post, slaat de levenslange celstraf van Cyntoia nergens op. Cyntoia was een meisje die op jonge leeftijd in de prostitutie werd gedwongen en seks moest hebben met pedofielen. Toen ze eindelijk zich vrij durfde te vechten kreeg ze op 16-jarige leeftijd een levenslange celstraf. Zoals Kim K het zei: the system has failed.Pijnlijk: Apple heeft Samsung wederom gekanteld voor $539m

Man ziet een kind hangen van balkon en klimt als spider man het gebouw op