in

Duitse rechtbank oordeelt dat “een kater hebben” officieel ziek zijn betekent

Je ziek melden op het werk, omdat je een gigantische kater hebt: iedereen heeft er wel al eens over getwijfeld. Maar een rechter in Duitsland ging nog een stapje verder. Hij besliste namelijk dat ook tijdelijke ongemakken, zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid ook als “ziekte” bestempeld kunnen worden.

De uitspraak kwam nadat de fabrikant van een anti-kater drankje voor de rechter werd gesleept in Frankfurt, nadat het bedrijf ervan werd beschuldigd illegale gezondheidsclaims te hebben gemaakt over de shots en drankpoeders in het assortiment.

De rechtbank definieerde ziekte als ‘een kleine of tijdelijke verstoringen van de normale toestand of normale activiteit van het lichaam’, en zei dat bedrijven die voedsel en drankproducten verkopen ze niet op de markt mogen brengen als remedies voor kater-gerelateerde symptomen zoals vermoeidheid, misselijkheid en hoofdpijn.

Maar goed, al dat technisch gelul is onnodig in dit geval. Het belangrijkste is dat je gewoon ziek bent als je een kater hebt en jij je gerust ziek mag kunnen melden op het werk daardoor. Het is dan niet de bedoeling dat je hier misbruik van gaat maken natuurlijk. Drink met mate….

Laat maar aan je baas weten dus.



Moeder beweert dat “geadopteerde kind” eigenlijk een 22-jarige was die haar probeerde te vermoorden

Full trailer van El Camino: A Breaking Bad Movie is hier!!!