in

Duitse influencer laat enorme Nazi-tatoeage boven haar doos verwijderen

Credit: Instagram/ @jill.hardener

Na jaren van misverstand laat een influencer uit Duitsland nu een nazi-tatoeage boven haar doos verwijderen, nadat ze de betekenis van deze stuk niet had begrepen op het moment dat ze het liet doen. Ze had naar eigen zeggen geen flauw idee….

Het in Berlijn gevestigde tattoo-model Jill Hardener, 31, was slechts 14 jaar oud toen ze haar eerste tatoeage liet zetten. Een paar jaar later, toen ze ongeveer ’16 of 17 ′ was, besloot ze een ‘keizerlijke adelaar’ op haar kruis te laten tatoeëren.

Ze had zich echter niet gerealiseerd dat de keizerarend die op haar eigen huid was getekend in feite de versie was die de nazi-partij tijdens het Derde Rijk gebruikte. Een symbool dat op geen enkele manier haar eigen overtuigingen weerspiegelt.

Jill, die op het moment van schrijven meer dan 1,8 miljoen Instagram-volgers heeft, is al die tijd duidelijk geweest dat ze geen idee had van de gruwelijke implicaties van haar body art.

Tijdens een gesprek met de Duitse krant Bild zei Jill het volgende:

Toen ik 16 of 17 was, zag ik een keizerarend op de buik van een vriend. Ik vond het motief leuk en dacht nooit na over de betekenis.

Het symbool van de keizerarend stamt uit het Romeinse rijk, met verschillende variaties die door de geschiedenis heen zijn gebruikt door verschillende keizers, republieken en steden.

De enorme, onmogelijk te missen adelaar op het kruis van Jill is in feite dezelfde die door de nazi-partij werd gebruikt tijdens hun terreurbewind. Alleen bevat haar stuk geen Swastika zoals de Adelaar van de Nazi’s er eentje had.

Zie de adelaar hieronder:

Nadat ze Instagram in 2015 begon te gebruiken, kreeg Jill online veel kritiek op haar tatoeage en ontving ze zelfs bedreigingen.

Jill zegt:

Mijn foto’s zijn gestolen, geretoucheerd en geüpload naar rechtse en linkse extremistische websites. Tijdschriften wilden niet met mij samenwerken, ik werd nooit uitgenodigd voor evenementen.

Aanvankelijk probeerde Jill de tatoeage gewoon te verbergen. Later besloot ze echter dat ze er voorgoed van af wilde, waarbij ze haar volgelingen duidelijk maakte dat ze de slechte opvattingen van de nazi’s niet deelde.

Nu, na vele jaren met de tatoeage op haar lichaam die haar moeilijkheden bezorgde, heeft Jill ervoor gekozen om onder het mes te gaan om het te laten verwijderen na vijf mislukte pogingen tot laserchirurgie. Een chirurg zal het naar verluidt in twee operaties kunnen verwijderen.

Naast haar controversiële keizerlijke adelaars-tatoeage heeft Jill tal van andere opvallende kunstwerken op haar lichaam. Deze omvatten een schedelillustratie op haar billen en een bondage-thema portret van een persoon met handen om het nek geklemd.

Hopelijk, zodra Jill eindelijk de keizerlijke adelaarstatoeage heeft verwijderd, zal ze mensen voor eens en altijd kunnen laten zien dat ze op geen enkele manier gelieerd is aan nazi-overtuigingen.

View this post on Instagram

Who wants to be my yoga instructor???

A post shared by Miss Hardener (@jill.hardener) onDuffy boos om Netflix film 365 days: het verheerlijkt verkrachting

Tanken na de klik is slecht voor je auto én je portemonnee