in

Dozen handgel tegen het coronavirus ingeslagen? Het werkt niet tegen het virus

De desinfecterende handgel vliegt momenteel de schappen uit en wordt online tegen hoge prijzen aangeboden. Hoe zinvol is het om een gel te gebruiken om besmetting met het coronavirus te voorkomen?

Marcel Zwietering hoogleraar Levensmiddelenmicrobiologie is alles behalve NIET sceptisch over de handgels.

“Om een eerste misverstand uit de wereld te helpen: een antibacteriële handgel helpt niet tegen het coronavirus. Want virussen hebben niks met bacteriën te maken. Zo’n gel helpt om bacteriën te doden, maar zegt niks over het doden van virussen.” “Waar hebben de fabrikanten de handgel op getest? Misschien op een paar bacteriën en op een virus. Je weet het niet. En bij een nieuw virus, zoals het COVID-19-virus, is het al helemaal niet duidelijk of de gel echt helpt.”

via GIPHY

Vodka is volgens vele oma’s en opa’s de remedie tegen alle kwaaltjes wat je maar kan hebben. Alcohol maakt meer kapot dan je lief is en daar moord je een virus dus wel mee uit. In andere woorden: handgels met alcohol erin zijn dus wel weer effectief. Dus misschien heb je alsnog de juiste ingeslagen.

“Hoewel het coronavirus een vervelend virus is waar we als maatschappij veel last van hebben, is het makkelijk te doden met alcohol”, zegt de hoogleraar.

Ik neem persoonlijk altijd een shotje of twee voor het slapen gaan de laatste tijd. Gewoon voor de zekerheid weet je wel…. better safe than sorry! Na zdorovje!

Bron: NUAppa | Wintersessie 2020 | 101Barz

Nederlanders grootste viezeriken van Europa