in

Dorpje Corleone: Echt broeinest voor Italiaanse maffia

© By Michael Urso at the German language Wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1513165
© By Michael Urso at the German language Wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1513165

Sinds de introductie van ‘Don Corleone’ in The Godfather staat zijn naam gelijk met de maffia. De filmpersonage heeft geen banden met het gelijknamige dorpje in Sicilië, behalve de link naar de maffia. Het corrupte gemeentebestuur zal worden ontslagen door de Italiaanse regering.

Corleone (betekenis: ‘het hart van de leeuw’) was de thuishaven van Vito Andolini Corleone. Hij was het criminele meesterbrein met de hese stem uit de The Godfather-trilogie. Die personage heeft nooit echt bestaan.
Echter haalde scenarioschrijver Mario Puzo zijn inspiratie uit het dorpje Corleone. Het gemeentebestuur wordt ontslagen, besloot de Italiaanse regering. De Cosa Nostra (de Siciliaanse maffia) zou een sterke invloed hebben op de lokale politici. De regering in Rome zal toezicht houden op het gemeentehuis.
De regering van premier Renzi had goede redenen voor deze zware maatregel. De bestuurders van Corleone werden niet gekozen om hun kwaliteiten. Zij werden gekozen, omdat zij op goede voet stonden met criminelen (Cosa Nostra). Contracten zouden hen toebedeeld krijgen als beloning.
In de jaren ’80 woedde er een bloedige oorlog tussen Riina en Bernardo Provenzane en een concurrerende clan uit de stad Palermo. Honderden mensen kwamen om het leven tijdens de bende-oorlog.
Één van de kopstukken van Corleone is inmiddels overleden. De andere zit een gevangenisstraf uit. Echter heerst de maffia nog steeds in Corleone. Verwacht wordt dat de maatregel van de regering daar geen verandering in gaat brengen. Daarvoor zou het probleem te diep liggen en is er te veel corruptie aanwezig.

Bron: www.crimedocs.nlOf Anilingus, Baffen, Rimmen, Kraak likken of een Lotuskus normaal is? Mensen geven antwoord!

The Get Down: Het nieuwe pareltje van Netflix