in

Donker gezin uit bus gezet om plaats te maken voor ‘Nederlands’ gezin

3048064918

Een chauffeur van buslijn 170 richting Uithoorn zou gisteren een getint gezin hebben verzocht de bus te verlaten om plaats te maken voor ‘Nederlandse mensen’.

De bus bevond zich op het moment van het incident op het station in Amstelveen. Het geheel kwam aan het licht toen een man genaamd Karim ‘Kimo’ Shehata er een Tweet over plaatste en Connexxion ook aansprak met “Is het weer 1940 bij jullie?”

De officiële reactie van Connexxion luidt als volgt:
“Via Twitter heeft Connexxion gisteravond een klacht gekregen over het gedrag van een van onze chauffeurs. Wij hebben die klacht in onderzoek. We hebben gesproken met de klaagster en met de chauffeur en de beelden zullen uit de bus worden veiliggesteld. Het is voor Connexxion heel belangrijk dat wij beide kanten van het verhaal horen om op een juiste manier te kunnen reageren. In het algemeen kunnen wij zeggen dat Connexxion veel waarde hecht aan de gedragscode die bij alle medewerkers bekend is. Wij gaan met respect en vertrouwen met elkaar om. Zowel met onze reizigers als met onze chauffeurs. Misstanden die worden gemeld, worden zorgvuldig behandeld. Die zorgvuldigheid betrachten wij zowel richting reizigers, als richting onze medewerkers. Wij hebben de klacht van de passagier direct serieus genomen. En zijn in gesprek gegaan met zowel met de klager als met de chauffeur. Ongeacht deze klacht benadrukken wij dat racisme absoluut niet bij Connexxion wordt getolereerd en klachten hieromtrent direct serieus worden behandeld.”

Update: Connexxion – “Geen sprake van racisme in bus, gezin niet eruit gezet”
Bron: RtvNHNasa biedt $30.000 prijzengeld voor het oplossen van het schijten in space probleem

Acties gaan rond op Facebook die oproepen tot het boycotten van de ING Bank