in

Doden en gewonden na aanslagen in Brussel

In de grote vertrekhal van de luchthaven van Zaventem zijn rond 8 uur twee explosies geweest. Er zijn minstens 13 doden en 81 zwaargewonden gevallen.

Het gaat om een zelfmoordaanslag en een bompakket. Het dreigingsniveau voor het hele land is opgetrokken naar niveau 4.
De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse in Zaventem. De luchthaven is volledig geëvacueerd. De meeste reizigers worden te voet doorgestuurd naar het centrum van Zaventem. Er worden ook bussen van de gemeente ingelegd om geëvacueerde reizigers naar de lokale sporthal te brengen, die is ingericht als opvangcentrum…

Op de luchthaven lopen naast de hulpdiensten veel militairen rond. De explosies vonden plaats tijdens de ochtendpiek. Het was dus erg druk. Aankomende vluchten worden afgeleid naar andere luchthavens, onder meer naar Luik en Oostende. Het treinverkeer van en naar Zaventem is stilgelegd. De luchthaven blijft zeker gesloten tot morgenochtend 6 uur.

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen dinsdag in Brussel. Dat meldt het Koerdische persbureau Rudaw.


Passagiers verlaten metro Maalbeek over het spoor

Metrostations
De explosie in het centrum van Brussel was in een metrostel tussen de stations Kust-West en Maalbeek. In het metrostation Maalbeek zouden 15 mensen zijn omgekomen. Daar zijn 25 gewonden. Ook hier ging het volgens het federaal parket om een zelfmoordaanslag.

Rond 11.25 uur werd volgens De Tijd aan de Wetstraat, in het centrum van Brussel, een verdacht pakket onschadelijk gemaakt.

Naar aanleiding van de aanslagen is het openbaar vervoer in Brussel stilgelegd. Metro’s, bussen en treinen rijden niet. De NS laat geen treinen rijden van en naar België.

Station Hoofddorp is dinsdag rond 11.15 uur ontruimd en hermetisch afgesloten. Ook bussen rijden vanaf Schiphol niet naar Hoofddorp. Het arrestatieteam is ingezet.

Onze medeleven gaat uit naar de nabestaanden van de slachtoffers en België in zijn algeheel.

CeI3eLpXIAE6HpO

CeIwXsVUkAA_Y3A

CeIxi1lW0AA-MPl

CeIxJsQWAAAa5G_

CeIy8F4W0AAXxjD

gewonden_crop_via_tabagari_-_kopie_0

LiveLeak-dot-com-a4e_1458633182-brussel_1458634967.png.resized

LiveLeak-dot-com-a4e_1458633182-CeIuLdeXIAAEXEO_1458633289.jpg.resized

Ooggetuige Terreuraanslagen op luchthaven en metro in BrusselKippiekopstoot krijgt het een beetje benauwd tijdens telefoonprank

Sepa brengt 2de video ‘Ongezond’ uit van aankomend album