in

Dit zijn 22 verborgen boodschappen die je gemist kan hebben van de film ‘Get Out’

Get Out is een horrorfilm over een jonge Afro-Amerikaanse man die de familie van zijn Amerikaanse vriendin bezoekt.

Wij hebben de film gezien en zijn daarna op onderzoek uitgegaan om het beter te kunnen begrijpen. Er zitten talloze verborgen boodschappen in deze film en wij hebben daar gelukkig meer informatie over kunnen vinden op een website die daar heel goed in is. Er zijn dus waarschijnlijk 22 dingen die je gemist kunt hebben van de film.

aanhouding

1. Rose neemt het niet op voor Chris tegen de agent, ze probeert een spoor te vermijden. Op deze manier zorgt ze ervoor dat er geen documentatie is waarin staat dat zij samen waren voordat Chris verdween.

anigif_sub-buzz-11989-1488571016-2

2. Nadat Rose en Chris het hert hadden aangereden, ging Chris kijken of het beestje in orde was. Rose laat geen emoties zien. Hier laat ze al blijken dat ze geen goed hart heeft.

ouders

3. Dean heeft veel te zeggen over hoe weinig hij geeft om herten en bokken. ‘Black Bucks’ waren vroeger de Afro-Amerikaanse mannen die weigerde om naar de witte autoriteiten te luisteren. Uiteindelijk word Dean doorboort met een wapen van zijn eigen racisme.

thee

4. Missy liet een lepel tegen haar glas aan tikken waardoor Georgina in een hypnose terecht kwam.

omega

5. Er staan omega symbolen (Ω) buiten het huis van de Armitage’s. Omega is het laatste letter van het Griekse alfabet wat ‘het einde’ betekend voor Chris.

anigif_sub-buzz-28277-1488571826-13

6. Tijdens de tour van het huis zegt Dean het volgende: ‘We hired Georgina and Walter to help care for my parents. When they died, I couldn’t bear to let them go.’ Hier hoor je een kleine hint en het was express, ‘He couldn’t bear to let ‘them’ — zijn ouders dus, niet Georgina en Walter — go. Dus, hij gaf zijn ouders een nieuw leven door hun hersenen in jongere lichamen te stoppen.

anigif_sub-buzz-12869-1488572182-2

7. Walter, die de vader blijkt te zijn van Dean, is aan het rennen omdat hij nooit over de dood van Jesse Owens tijdens de Berlin Olympics in 1936 is heen gekomen.

knipsel

8. Georgina was haar pony netjes aan het maken in de reflectie van het raam zodat de littekens van de hersenoperatie niet te zien waren.

knipsel

9. Het is ook de reden waarom je Walter nooit zonder een pet ziet.

knipsel

10. ‘The sunken place’ kan gezien worden als een metafoor voor de verlamming, verstikking en de machteloosheid die afro amerikanen soms voelen in het alledaagse leven in de VS. Als je daar meer over wilt lezen kan dat via deze link.

knipsel
knipsel

11. Iedereen op het feestje draagt iets met de kleur rood, behalve Chris, hij draagt de kleur blauw. Misschien is het een simpele ‘ons tegen hun’ motief of het gaat over de Amerikaanse politieke partijen.

knipsel

12. Het shirtje van Chris en Rose lijken gecombineerd op een Amerikaanse vlag. Deze scene draagt visueel ook een soort van toonbeeld uit voor de identiteit van de Verenigde Staten.

knipsel

13. Rose geeft een vage Freddy Krueger-achtige vibe af.

anigif_sub-buzz-3098-1488585161-16

14. De telefoon van Chris laat via de camera Logan’s vreemde gedrag zien. Beeldmateriaal gemaakt met mobieltjes is tegenwoordig een instrument wat veel politie geweld laat zien aangezien het nu makkelijker op te nemen is. Tijdens het einde van de film, wanneer Chris politie lampen ziet op een donkere weg, doet hij gelijk zijn handen omhoog terwijl hij degene is die in gevaar is. Als je daar meer over wilt lezen kan dat via deze link.

knipsel

15. De bingo ziet eruit als een slaven-veiling. Hier wordt er bepaald wie er in het lichaam van Chris gaat leven.

anigif_sub-buzz-13762-1488574175-14

16. Deze leren riemen zien er ook uit als iets wat in die tijd veel gebruikt werd.

knipsel

17. Als Chris de inhoud uit de lederen stoel trekt, wordt hij letterlijk gedwongen om katoen te plukken.

knipsel

18. Het beeld waarin Rose Froot Loops en melk apart van elkaar eet kan worden gezien als een metafoor voor het niet mixen van witte-dingen met nietwitte-dingen. Ook de hele scene waarin ze aan het zoeken is naar nieuwe slachtoffer terwijl Chris op het punt staat om een hersenoperatie onder te gaan kan worden gezien als kritiek van witte vrouwen tegen racisme in Amerika.

knipsel

19. Jeremy voorspelt zijn eigen dood toen hij sprak over jujitsu tijdens het eten. Chris blijft alert en kan hem daardoor overwinnen. Hetzelfde geld voor Dean die sprak over de ‘cleansing power of fire’.

knipsel

20. Toen Chris werd gedwongen om tv te kijken bleef de video de slogan “A mind is a terrible thing to waste,” herhalen wat een slogan was voor the United Negro College Fund.

knipsel

21. De man zijn helm die we zijn in de witte auto heeft wat weg van de ‘White Knights of the Klu Klux Klan’ die bekend zijn vanwege de meest gewelddadigste momenten van de KKK.

knipsel

22. En de laatste, Dean word gespeeld door Bradley Whitford die ook Eric heeft gespeeld in Billy Madison.Conor McGregor heeft nog een Conor op de wereld gezet, gefeliciteerd!

Vandaag: Zware onrust en rellen op de Coolsingel in Rotterdam (beelden)