in

Dit was de situatie rondom de vrouw en motoragent in Capelle

Nella (34) uit Capelle aan den IJssel gaat aangifte doen van geweld door de politie omdat ze door een motoragent in haar gezicht is geslagen. Beelden daarvan werden gister door ons geplaatst op onze Facebook pagina. ,,Ik snap niet dat ik zo behandeld ben”, vertelt de vrouw.

Volgens de verklaring van de politie zou het gaan om het feit dat ze de aanhouding belemmerde van haar broer (17) en zus (36). De broer en zus kwamen op voor 2 andere jongens die werden verdacht van winkeldiefstal in de Koperwiek, of zoiets dergelijks verklaarde Nella.

“Wij beleefden die aanhouding als onterecht. Mijn zus was er van overtuigd dat die jongens gewoon van huis kwamen, dus niks met die diefstal te maken konden hebben. Waarop wij met de politie in gesprek gingen.”

Haar zusje werd kort voordat het incident plaatsvond met pepperspray bespoten, al was dat niet voor haar bedoeld zorgde dat wel ervoor dat de discussie tussen een agent en Nella wat heftiger werd.

De politie verklaard
Volgens de politie zouden de twee jongens waar de aanhouding van belemmerd werd verdacht zijn van een straatroof waarbij een 32-jarige man van zijn gouden ketting werd beroofd. Volgens de politie werden de agenten belemmerd door zo’n 30 tot 40 familieleden en omstanders. De jongens werden aangehouden omdat ze voldeden aan een signalement. Vrijwel direct na de aanhouding verzetten de twee zich heftig.

De agenten voelden zich in het nauw gedreven door de menigte van mensen. Er werd veel meer getrokken en geduwd dan er in het filmpje te zien is. Dat moest wel om een ‘veilige werkomgeving’ te creëren. ,,Eén van de agenten moest hen wegduwen om een veilige werkruimte te creëren. Dit werkte bij veertien personen. Een vijftiende, een vrouw, bleef hinderen en werd na een aantal nieuwe waarschuwingen om afstand te houden gepepperd en aangehouden.”

De video
De getuige ‘Vanessa’ die het filmpje maakte zag agenten duwen tegen een groep met ‘kinderen’. ,,Ik vond dat vreemd en wilde eigenlijk dát filmen maar toen kwam deze klap van de motoragent.”

Er zitten nu drie mannen vast en er wordt onderzocht of zij iets met de overval te maken hebben. Verder werden een man en een vrouw aangehouden voor belemmering.

Bron: ADDetails rondom het overlijden van Kimbo Slice zijn bekendgemaakt

LMFAO: Franse overvallers lopen McDonald’s vol elitetroepen binnen