in

Dit is waarom wij awareness willen creëren voor de 320 Changes Direction actie

Een schreeuw om hulp die niemand wilde horen #ChangeMentalHealth #MakeChesterProud

20 Maart begint een social media actie, bedacht en opgezet door de vrouw van overleden leadzanger van de band Linkin Park, Chester Bennington.

Hij pleegde zelfmoord in juli 2017. Chester werd een dodelijk slachtoffer van zijn eigen mentale problemen. Talinda Bennington roept alle fans op, om op wat Chester’s 42ste verjaardag zou zijn geweest, stil te staan bij ‘Mental Health’.

OUTBRAIN_VIDEO_AD

Dit doet ze door iedereen op te roepen om een foto op sociale media te plaatsen met je hand in de lucht, met daarop geschreven ‘I am the change’. Door je hand in de lucht te houden laat je zien dat je de vijf signs weet om te zien of iemand emotioneel/ mentaal oke is, namelijk:

-Take Care
-Check In
-Engage
-Relax
-Know

Je kan meedoen door je in te lezen over de vijf signs en vervolgens de foto van je hand te posten op Instagram met de hashtag #ChangeMentalHealth.

Ook de Linkin Park familie laat weten dat zij deze actie aanmoedigen met #MakeChesterProud. De actie heet ‘320 Changes Direction’. Meer info is beschikbaar via de officiële website.

Een schreeuw om hulp die niemand hoorde.

Er ging dit weekend een filmpje rond op Facebook waar een jonge vrouw uit Suriname met een scherp voorwerp tegen haar nek dreigt zichzelf iets aan te doen. Dit filmpje werd veel gedeeld en iedereen had er een mening over. Veel mensen maakte haar belachelijk. Dit weekend zou zij in Suriname zelfmoord hebben gepleegd. Nadat bekend werd gemaakt dat deze vrouw zichzelf van het leven had beroofd, waren de reacties nog steeds super heftig en heel vaak koud. #ChangeMentalHealth.

Hier zijn een paar van de reacties:

“Nou treuren helemaal niet wat ik al zei het is Facebook social media en geen ka probleem book tegenwoordig denkt iedereen live te gaan met bullshit en sorry dat ik het moet zeggen maar dat filmpje was gewoon om kiek te nemen en was koulo desperate niets anders wnt zei is egt niet de enige met een koulo probleem ik heb om die film gelachen en om die kiek filmpjes ook gebruik Facebook waar het voor bestemd is en doe je zulke filmpjes maken en zetten erop dan zal ik er om lachen ja omdat het lach wekkend is”

“Jaaaa tuurlijk. Nu is het de schuld van iedereen die haar een zwakkeling heeft genoemd dat ze een zwakkeling is? Oprotte. Zij was ziek in dr hoofd om te film te maken terwijl ze een mes op dr keel zet.”

“Wanneer je hulp nodig heb moet je vragen. En niet je bei komen pieren op social media dt ue jezelf van kant gaat maken alleen om aandacht t zoeken. Aandacht kan j op een andere manier zoeken. En dt mwn nu vind dr anderen kiek hebben genomen op die dame…nou dan moest ze dr zelf niet belachelijk maken op fb. Het is haar gelukt. Ze is dood hb k begrepen. Sit is wat ze wilde. Weet niet waarom jullie zo druk doen.”

Andere mensen laten weten spijt te hebben van het delen van de video.

“Ik was 1 van de slechte mensen die haar video heeft gedeeld en nu wordt k wakker met gods genade en lees k dat ze er niet meer is en nu typ ik huilend dit bericht vol ongeloof en spijt???ik ga me zelf dit nooit vergeven??het spijt me vreselijk“.Spelletje “Thruth Or Dare” eindigt in dood en verderf in nieuwe film met Lucy Hale

Spotify hitlijst: Week 11 t.e.m. maandag 19 maart – 2018