in

Dit is de nieuwe aartsrivaal van Tommy Shelby in seizoen 5 van Peaky Blinders

Tommy Shelby gaat een hele nieuwe soort aartsrivaal krijgen en wij hebben echt een gevoel dat wij met z’n alleen een tering hekel aan die gast gaan krijgen.

Het nieuwe seizoen introduceert Sam Claflin als Oswald Mosley, voorheen een echte politicus en leider van de “British Union of Fascists” in de jaren dertig. Op dat moment is het land nog steeds herstellende van de nasleep van de Eerste Wereldoorlog, en tegelijkertijd was het ook getuige van de Grote Depressie en de opkomst van het fascisme.

Hoewel Peaky Blinders is gebaseerd op de echte bende uit Birmingham die in de jaren 1920 bestond, is de introductie van Oswald Mosley de eerste keer dat een historische figuur als hoofdpersonage wordt geïntroduceerd (op enkele korte optredens van Winston Churchill na in seizoen 1) en twee).

Mosley liet zich inspireren door de Italiaanse Benito Mussolini en besloot dat fascisme de weg vooruit was voor Groot-Brittannië. In het jaar 1931 richtte hij de British Union of Fascists (BUF) op.

Seizoen 5 gaat in première op zondag 25 augustus.

Je kan een reactie geven op deze post via deze link op FacebookFabiola plaatste een intieme foto met Ronnie Flex, hier gaat beef met Famke dus om

Het is officieel, Disney maakt een serie over Obi-Wan en wil Ewan McGregor aan boord hebben