in

Dit is hoe jij je iPhone moet opladen want je doet het verkeerd

11e98f6557920159b684fc37c74333cf

De manier waarop wij ons toestel opladen draagt niet alleen bij aan de duurzaamheid maar ook je dagelijkse duur van gebruik.

Als je het verkeerd doet gaat je batterij langzaam maar zeker naar de klote en dat willen wij dus niet. Batterij fabrikant ‘Cadex’ heeft allerlei onderzoeken ingesteld om te achterhalen hoe je het meeste uit je toestel haalt. Ze hebben hun bevindingen online gezet als ‘Battery University’. Hieronder een greep uit de kassa:

Niet de hele nacht in de lader
Wanneer je telefoon vol is, laat hem dan niet in de lader zitten. De meeste mensen doen dit s’nachts en vallen rustig in slaap. Door je tel in de lader te laten nadat hij vol is blijft deze in een ‘high-stress, high-tension state, daardoor gaat je batterij naar de Malediven.

100% is niet eens goed
Het is voor een Li-ion batterij eigenlijk helemaal niet goed om het tot 100% op te laden. Een Li-ion batterij heeft niet 100% nodig om goed te functioneren. Door hoge voltage (100%) gaat je batterij ook langzaam naar de klote. Hoe meer stroom er in je batterij zit, hoe slechter het is voor de levensduur.

Waar en wanneer je de kans krijgt moet je je telefoon gewoon lekker met lader in de stopcontact pluggen. Het is beter om van 30% te gaan naar 40 of 50% dan van 10% naar 100^%. Zo raakt je batterij gestrest. Het verhaal wat we kennen over dat het beter is om je batterij helemaal leeg te laten lopen voordat je het oplaadt is tegenwoordig een mythe en stamt af van de Nokia 3310 tijden. Grote veranderingen zorgen voor grote stress van de batterij.

Apple voegt het volgende eraan toe. Als je merkt dat je telefoon heet wordt haal hem dan uit zijn hoes tijdens het laden. En wat je ook doet, hou je telefoon uit de zon.Politie vindt hennepkwekerij in viaduct van A2 in Eindhoven

Syrische kinderen houden Pokémon vast op foto’s in de hoop dat de wereld ze vindt