in

Dit is de man die vijf agenten dood schoot in Dallas

De man, die twaalf agenten neerschoot bij een Black Lives Matter-demonstratie op donderdagavond, is geïdentificeerd als de 25-jarige Micah Xavier Johnson. Hij was een militaire reserve zonder strafblad of banden met terroristische groeperingen.

Johnson komt uit Mesquite, Texas. Hij vertelde de politie dat hij een veteraan was en dat hij alleen opereerde. Echter wordt er beweerd dat er vier schutters zouden zijn gedurende de protest in Dallas.

Volgens The Daily Mail: “he wanted to kill white people, especially white officers in anger over Black Lives Matter.”

De militair werd op donderdagavond rond 23.00 uur in de hoek gedreven in een parkeergarage in El Centro College. De politieagenten probeerden tevergeefs met de verdachte te onderhandelen. Vervolgens kwam een robot om de verdachte te bombarderen en eventueel te doden. Op vrijdagochtend ontdekte de politie een zwarte SUV. De auto bleek van de moeder van Johnson (Delphene Johnson) te zijn.

Dallas moordenaar 1

Dallas moordenaar 2

Dallas moordenaar 3

Dallas moordenaar 4

President Obama sprak zijn condoleances uit naar de Amerikaanse burgers.

“They were on duty doing their jobs, keeping people safe during peaceful protests… they were targeted and nearly a dozen officers were shot. I believe I speak for every American, when I say we are horrified and stand united with the police department in Dallas. Anyone involved will be made accountable… justice will be done.”

De schietpartij heeft de rassenhaat nog meer aangewakkerd in Amerika en zal worden vermeld als de dodelijkste dag voor U.S. law enforcement sinds de aanslagen op 11 september. Vele Amerikaanse burgers zijn op donderdagavond de straat op gegaan om antwoorden te krijgen over de moorden van Castile en Sterling.
Het is onbekend of de schutter of schutters meededen aan de demonstratie. Echter bleken ze wel militair getraind te zijn met automatische wapens. In een interview met The Today Show vrijdagochtend zei de burgemeester van Dallas, Mike Rawlings, dat het hun doel was om politieagenten neer te halen.

“Our worst nightmare has happened,’ Rawlings said in another statement. ‘It is a heartbreaking moment for the city of Dallas.”


Beeld credit: Facebook
Bron: CrimeDocsNLIemand gaat deze robotkeuken maken en wij willen het hebben!

Politie waarschuwt: ‘Kom geen Pokemons vangen op bureau’ LMFAO!