in

Dit is de eerste drugsdealer, die in de Quote 500 staat met een vermogen van bijna 100 miljoen!

Ook dit jaar heeft het financiële blad Quote de jaarlijkse top 500 van Nederlands’ rijkste ondernemers uitgebracht. Dit jaar staat er een opmerkelijke naam tussen, namelijk die van de eerste ‘drugsdealer’ in de lijst ooit.

Het gaat hier om eigenaar van The Bulldog, Henk de Vries. Hij staat op plaats 254 met een vermogen van maar liefst 95 miljoen euro. Hij is niet alleen eigenaar van de coffeeshops, maar hij beschikt ook over horeca-zaken, souvenirwinkels in Amsterdam en zelfs luxe vakantieparken op Bali en in Canada.

the-bulldog

In het jaar 1975 verbouwde De Vries de sekswinkel van zijn ouders op de Wallen. Hij maakte er een coffeeshop van en noemde die The Bulldog. De coffeeshop was een groot succes en hij besloot uit te breiden door een bod uit te brengen op het oude politiebureau op het Leidseplein. Daarvoor leende hij geld van Freddy Heineken. Het oude politiebureau is nog steeds de huidige locatie van The Bulldog.

In een aantal staten in de Verenigde Staten zijn hasj en wiet gelegaliseerd. Dit heeft ertoe geleid dat De Vries biedingen uit Amerika krijgt voor de naam en de keten. Die biedingen lopen inmiddels op tot 60 miljoen dollar.


Bron: CrimeDocsNL

(Featured) Image Credit: By User:moboHammOwn work, CC BY-SA 3.0, LinkRussische vissersmannen vangen persongeluk heel iets anders LMFAO!

Trump heeft gewonnen maar hoe verder nu? Een paar feiten op een rijtje…