in

Dinsdagavond start Vodafone met uitrol van 5G-netwerk in Nederland

Vodafone activeert dinsdagavond als eerste Nederlandse provider zijn 5G-netwerk in ruim de helft van Nederland. Eind juli moeten Vodafone-klanten in heel Nederland van het snellere mobiele netwerk gebruik kunnen maken.

Mensen met een Red-abonnement en een telefoon die 5G ondersteunt, kunnen binnen 7 dagen gebruikmaken van het netwerk. Dat brengt verder geen extra kosten met zich mee. Mensen met een Samsung Galaxy S20 5G, S20+, S20 Ultra en OPPO Find X2 Pro zijn klaar voor het netwerk.

Ze willen het 4G netwerk van bestaande antennes en huidige 4G-frequentiebanden gebruiken om 5G aan te bieden. Deze gaan ze in de eerste instantie opvoeren met 10 procent ten opzichte van de huidige donwloadsnelheden. Dat ligt met 4G op max 350 Mbps. Later kan je via 5G een downloadsnelheid van maar liefst 1 Gbps halen. Gekkenhuis dit…

via GIPHY

Wie zijn als eerste de “gelukkigen” die gebruik kunnen maken van 5G?

In de grote steden, randstad & Zuid-Nederland kan straks als eerst gebruik worden gemaakt van 5G. Op de plekken waar er geen 5G beschikbaar is, schakelt je toestel automatisch terug op het 4G netwerk van Vodafone.

Eerst worden er ongeveer 2000 zendmasten geactiveerd en daarna nog eens 1000. Alleen dan is het hele antennepark van Vodafone klaar voor een landelijke dekking met 5G.

Bron: NUKijken: zo haal je een drone van de politie neer met z’n allen

Bij Robbert verscheen 5G op zijn voorhoofd als waarschuwing voor 5G vanuit hogerhand