in

Deze vodka is gemaakt met radioactieve granen uit Tsjernobyl

Er is een kleine experimentele boerderij in het verlaten kerngebied van de radioactieve uitsluitingszone van Tsjernobyl, waar wetenschappers al jaren gewassen verbouwen. Roggekorrel, om precies te zijn.

Het team van onderzoekers, onder leiding van professor Jim Smith van de University of Portsmouth, wil bewijzen dat producten kunnen worden gemaakt met vervuilde ingrediënten. En ze hebben zojuist hun eerste creatie onthuld – het allereerste consumentenproduct dat in de uitsluitingszone wordt gemaakt – een ambachtelijke vodka, gelabeld Atomik en gebotteld door de nieuw opgerichte Chernobyl Spirit Company.

Natuurlijk is het geheel uitvoerig getest en zal niet schadelijker zijn voor je gezondheid dan een ander vodka merk. Het is immers alcohol.

In totaal hoopt het team van Smith zo’n 500 flessen per jaar te produceren. Overigens gaan de opbrengsten van de vodka naar het goede doel: de lokale bevolking.

Zou super badass zijn als het iemand lukt om deze flessen te importeren uit Rusland. Hier lust ik persoonlijk wel een paar litertjes van!Famke Louise speelt in super korte film “Hitte” die je hier kan bekijken!

Dat “Big Jossa” gedoe was gelukkig een ANTI-BUCKETLIST item van Gierige Gasten