in

Deze legendarische drugs papegaai zei geen woord nadat het werd aangehouden door de politie

foto alleen ter illustratie

Papegaaien zijn echt slim: je kunt ze trainen om meerdere talen te spreken, en zelfs opera te zingen. Je kunt je papegaai blijkbaar ook trainen om op uitkijk te staan voor de politie. Dat is precies wat een aantal dealers hadden gedaan met deze legendarische papegaai.

Volgens een artikel van The Guardian werd een naamloze papegaai in Noord-Brazilië in hechtenis genomen na een politie-inval waarbij een aantal dealers werden gearresteerd.

De politie nam de vogel ook mee in de hoop meer informatie uit de papegaai te krijgen, maar volgens Braziliaanse journalisten hield de trouwe vogel zijn bek gesloten. Hij piepte geen woord meer nadat hij werd aangehouden.

Het werd de vogel aangeleerd om “Mama, de politie!” te krijsen in het Portugees als er politie in de buurt was. Het ging een beetje fout rond de tijd dat de politie zich opmaakte om het huis van twee vermoedelijke crackdealers te raiden in Vila Irmã Dulce, een wijk in het noordoosten van Brazilië.

“Hij moet hiervoor zijn opgeleid,” vertelde de lokale politie na de inval tegen Braziliaanse media, meldt The Guardian. “Zodra de politie dichtbij kwam begon hij te schreeuwen.”

Helaas voor de criminelen was de gevederde uitkijk niet in staat om zijn eigenaren op tijd te waarschuwen voor de inval. De politie was in staat om de vermeende drugsdealers te arresteren, zelfs terwijl de papegaai een waarschuwing piepte voor hun komst.

De papegaai werd in beslag genomen en teruggebracht naar het station voor ondervraging, maar de vogel heeft ervoor gekozen zich te beroepen op zijn zwijgrecht dus de politie heeft geen verdere informatie kunnen achterhalen.

Volgens het rapport vertelde lokale dierenarts Alexandre Clark aan een Braziliaanse journalist dat de loyale papegaai niet met de politie samenwerkte. “Veel politieagenten zijn langsgekomen en hij heeft niets gezegd,” zei Clark.

De vogel zelf is er gemakkelijk van afgekomen. De “papagaio do tráfico” (papegaai voor drugshandel) werd uiteindelijk naar een plaatselijke dierentuin gestuurd om te worden opgeleid om te vliegen en uiteindelijk vrijgelaten te worden, volgens de Braziliaanse omroep Globo.Kijken: Penn Badgley verklapt per ongeluk seizoen 3 van “YOU” tijdens interview

CUTE-AF: Foto’s van slapende pups in een puppy-dagverblijf nemen het internet over