in

Deze Iraakse Rambo doodde al 1.500 IS-strijders, nu neemt hij Saoedi’s in vizier

media_xll_8203542

Abu Azrael, een beruchte en meedogenloze Iraakse cultheld, richt zijn pijlen -of beter zijn bijlen- al een tijdje op de jihadisten van terreurgroep Islamitische Staat.

De ‘Engels des Doods’ vermoordde intussen naar verluidt 1.500 IS-strijders. Nu wil de legendarische bevelhebber naar eigen zeggen ook de Saoedi’s “verpulveren”.

De schietgrage en bijlenzwaaiende kolos is de leider van de sjiitische militie ‘Imam Ali Brigade’, een groep met banden met Iran die strijdt tegen de strijders van Islamitische Staat. Azrael staat erom bekend IS-militanten op gruwelijke wijze van de aardbol te vegen. Zijn teller zou al op 1.500 jihadisten staan.

2

Nu viseert de bevelhebber met zijn stoere praat en dito uiterlijk het olierijke koninkrijk Saoedi-Arabië. Azrael wil de Saoedi’s neerslaan “omwille van hun brutale oorlog tegen de (sjiitische) Houthi-rebellen in Jemen”. De rebellen lijden zware verliezen door Saoedische bombardementen en de Iraakse Rambo wil het tij doen keren.

Azrael wordt in Irak als een popster aanbeden en dus ook als handig propagandamiddel in de antiterreurmachine ingezet. Volgens sommigen is zijn ‘killcount’ mogelijk dan ook schromelijk overdreven. Op Facebook heeft de vechter in ieder geval een slordige 40 fanpagina’s en honderdduizenden fans. Geregeld worden er heroïsche kiekjes van hem met aanvalsgeweren of bijlen (of beide) online geplaatst. Er zijn zelfs muziekvideo’s en cartoons waarin hij geëerd wordt.

En de catchphraze ‘Illa Tahin’, Azraels handtekening waarmee hij al zijn gebalde boodschappen afsluit, is nooit ver weg. ‘Illa Tahin’ betekent ‘tot poeder/niets dan meel’, waaruit moet blijken dat hij zijn dreigementen om zijn vijanden ‘te verpulveren’ vrij tot zeer letterlijk neemt.FakkaTV: Eminem, Ice Cube, Diddy, Method Man, Redman, Busta Rhymes, Nas en meer op 1 podium

CNN-film ‘Blackface’ tegen zwarte piet staat online