in

Deze “chimaera” kat is één van de meest bijzondere katten die je ooit gaat zien

Credit: Instagram/ gataquimera

Ontmoet Quimera, een schattige kleine kat uit Argentinië die bijzonder populair aan het worden is op het net. De oorzaak hiervan is haar buitengewone schattige look.

De bijzondere aandoening die deze kat heeft staat bekend als chimaera – een ongewoon natuurlijk iets waarbij een individu bestaat uit cellen van minimaal twee verschillende originele eieren.

Als cellen met verschillende genetische achtergronden voorkomen in één enkel individu, wordt er gesproken van chimerisme. Voor het ontstaan van chimaerae binnen eenzelfde soort is geen duidelijke oorzaak aan te wijzen; mogelijk vindt er een toevallige versmelting tussen embryo’s of tussen plantenkiemen plaats. Bij een chimaera kan bijvoorbeeld de lever gevormd worden door cellen van het ene embryo, terwijl cellen van het andere embryo zorgen voor de vorming van de nieren. Evenzo komen bij planten allerlei mengvormen voor. De cellen van verschillende herkomst vormen zeker geen gelijkmatig mengsel, maar eerder een lappendeken. Het is onbekend hoe die verdeling tot stand komt.

Haar bio op Facebook: Quimera, la gata indecisa, que opina y reflexiona acerca de los grandes aspectos de la vida

Quimera heeft op dit moment maar liefst meer dan 90.000 volgers op Instagram!Hoe kerst vieren in de KFC een traditie werd voor miljoenen Japanners

Kijken: Nieuw filmpje met politiegeweld gaat wederom viral op Facebook