in

Deze 16-jarige basketballer is langer dan iedereen in de NBA

De 16-jarige basketballer Robert Bobroczky is langer dan iedereen in de NBA en de twee na langste basketbalspeler van de wereld.

De wereld hoorde een paar jaar geleden voor het eerst van Robert, die 2 meter 33 langs is op dit moment, toen een video van hem op een basketbalveld tussen andere tieners viral ging op Facebook. Dit filmpje werd 3 miljoen keer bekeken en pakte ook de aandacht van een ene Bobby Bossman.

Bossman is de directeur van een instituut genaamd SPIRE.

“Oddly enough, it all started on Facebook,” vertelt hij. “We reached out to him a year ago and got to know him and his family. They trusted us and came over to America to visit and here we are. He’s been at our school for three months now and lives on campus.”

De vader van Robert, Zsiga, was vroeger ook een proffesionle basketbalspeler en speelde voor het nationale team van Roemenië. Zijn vader is echter maar 2 meter 10 lang.

De ouders van Robert gingen akkoord met de vraag of ze wilden emigreren naar Amerika.

Robert maakte onlangs zijn high school basketbal debuut maar zijn team verloor de wedstrijd met 87-51. Robert heeft maar een paar minuten gespeeld omdat zijn coaches willen dat hij langzaam en rustig kennis maakt met Amerikaanse basketbal.

Daarnaast zijn de coaches samen met Robert aan het trainen omdat hij maar 90 kilo weegt. Dat is erg licht voor een basketbalspeler van zijn lengte en al helemaal als je ooit mee wilt spelen in de NBA. Zijn grootste obstakel op dit moment is snel heen en weer bewegen op het veld. Snel rennen is een hele lastige opgave voor iemand van zijn formaat.

In het bovenstaande filmpje is ook goed te zien dat hij echt moeite heeft met rennen.

De langste basketbal speler van de wereld is Paul Sturgess uit Engeland. Hij is 2 meter 34 lang.Filmpje van dansende Miss Nederland gaat viral over de hele wereld

Pharrell Williams vader geworden van een drieling