in

Denk-Kamerlid Kuzu wilt geen hand schudden met premier Israël

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu weigerde woensdag de hand van de bezoekende Israëlische premier Benjamin Netanyahu te schudden.

Kuzu zat eerder in de PvdA-fractie. Tegenwoordig is hij actief in de beweging Denk. Netanyahu bracht een bezoek aan het parlement in Den Haag. De geste vanuit Netanyahu bleef onbeantwoord toen hij de hand uitstak naar Kuzu. Netanyahu draaide vervolgens zijn gezicht weg. Kuzu liet met een button met de Palestijnse vlag erop afgebeeld weten dat het niet eens is met de Israëlische behandeling van de Palestijnen in de regio en de bezetting van Palestijns gebied door Israël. Kuzu liet weten Netanyahu geen hand te willen schudden wegens het beleid jegens de Palestijnen.

Kuzu gaf aan dat hij met zijn actie wilden laten zien dat er grote groepen in Nederland zijn, die het niet eens zijn met het “dagelijkse fundamentele onrecht dat Palestijnen wordt aangedaan”. Ook vond hij het een schande dat de rode loper werd uitgerold voor Netanyahu. Kuzu verwees in een Facebookbericht naar het Gaza-conflict uit 2014. GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff is het eens met Kuzu. Hij wilde niet bij het gesprek met Netanyahu zijn vanwege het “rampzaligbeleid inzake Palestijnen”. Hij gaf aan dat het waarschijnlijk niet zou veranderen.

“Meer druk op Israël en sancties zijn nodig.”

PvdA-Tweede Kamerlid Michiel Servaes was wel aanwezig bij het gesprek. Echter vond hij het een zeer teleurstellend gesprek met Netanyahu, liet hij via Twitter weten. Inhoudelijk liet hij weten dat conflict schuld van iedereen is behalve van Israël.


Bron: CrimeDocsNL
Beeld credit: By Partij van de Arbeid (Flickr: 27. Tunahan Kuzu) [CC BY 2.0], via Wikimedia CommonsDie chick in de nieuwe video van Kanye is wel heel erg EYE CANDY bezig, wat een spetter!!!

Bekende Youtuber speelt live Fruit Ninja en het gaat heel erg fout…