in ,

Den Haag: Zoon (31) steekt moeder dood na ruzie over wiet

Het roken van wiet was de aanleiding voor een ruzie tussen een 62-jarige vrouw en haar 31-jarige zoon op 4 augustus in een woning aan de Van Diesenstraat in Den Haag, waarbij de vrouw werd doodgestoken. Maar volgens de zoon koesterde hij ook ‘haat’ jegens de vrouw.

In de rechtbank zei de verdachte vandaag dat het een opstapeling is geweest. De zaak werd vandaag niet inhoudelijk behandeld maar toch heeft de verdachte aan de einde van de zitting zijn verhaal gedaan. Het zou niet gaan om zijn “echte” moeder maar een soort pleegmoeder. Een vrouw die slecht voor hem heeft gezorgd en de verdachte heeft mishandeld.

Zo zou de verdachte in zijn jeugd door zijn pleegmoeder o.a onder een hete douche zijn gezet. ,,Het waren duizenden dingen. Ze heeft me zo oneerlijk behandeld”, voegde hij toe. Daarnaast waren er spanningen over financiële zaken. Op 4 augustus kregen ze ruzie omdat hij wiet wilde roken in hun gezamenlijke woning in het Haagse Laakkwartier. Zij wilde dat niet, terwijl ze zelf ook weleens wiet pafte.

Het blowen was alleen een aanleiding volgens de verdachte:

“Ik kreeg kortsluiting”, vertelde hij aan de rechter. ,,Ik dacht: nu ben ik het zat. Ik was zo kwaad dat ik haar heb vermoord.”

Maar toen de rechter vroeg hoe de steekpartij precies was verlopen, beriep de 31-jarige man uit Den Haag zich toch op zelfverdediging.

De vrouw werd in haar nek en hals gestoken. De verdachte beweert dat hij het mes heeft afgepakt en daarna doordraaide. “Ik heb me verdedigd door het mes af te pakken”, zei hij. Vervolgens wilde hij niets meer zeggen. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de dodelijke ruzie is nog niet afgerond. Daarom wordt de zaak voorlopig nog niet inhoudelijk behandeld.

Op 24 januari is de volgende zitting.

Bron: ADBizar: Minderjarige jongeren in NL halen 100.000 euro binnen door afpersen met naaktfoto’s

Makers van “The Conjuring” gaan nieuwe Haunted House Horror Films maken