in

Den Haag verbiedt demonstratie tegen coronabeperkingen

Een geplande demonstratie tegen de coronamaatregelen van het kabinet zondag mag niet doorgaan. De gemeente Den Haag verbiedt het protest. ‘Het Malieveld is niet van elastiek.’

Dat staat op de website van het AD vandaag.

De demonstratie is verboden verklaard door Johan Remkes die waarnemend burgemeester van Den Haag is en voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden. Hij kwam tot deze beslissing na overleg met de politiechef en het OM.

“Het recht op demonstratie is een groot goed, maar is niet ongelimiteerd”, aldus Remkes.

Mensen op social media reageren totaal over hun toeren en woest op het geheel. Ze voelen zich beroofd van hun vrijheid en enkelen roepen zelfs openlijk op tot geweld tegen de regering.

Er werd op social media ook aangekondigd dat er wel 20.000 mensen zouden komen opdagen voor dit protest. Als de regering niet uitkijkt met dit soort fratsen gaan mensen straks echt in opstand komen. En op een niet zo een heel vriendelijke manier.

Geruchten gaan al rond dat er een storm aan zit te komen van geweld waar niemand op voorbereid is…. mensen zijn dit kabinet gewoon spuugzat aan het raken. Tijd zal het zeggen…

FYI: de coronaspoedwet zal niet per 1 juli in werking treden, schrijft het kabinet in een vrijdag verzonden brief aan de Kamer. De wetsbehandeling van de noodwet, die alle tijdelijke noodverordeningen als gevolg van de coronamaatregelen in een wet moet verankeren, heeft meer tijd nodig.

Bron: ADKijken: Defano Holwijn uitgescholden voor “kk neger en kk zwartje” en bedreigd in livestream

Naast de witte PS5 met zwarte details is er dus nog een andere variant