in

“Dead or alive”: ‘El Chapo’ plakt 100 miljoen op hoofd van Donald Trump

media_xll_8057620

De meest beruchte drugsbaron ter wereld, Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, is geen fan van Donald Trump.

De uitspraken van de Republikeinse presidentskandidaat over Mexicaanse immigranten zijn bij El Chapo in het verkeerde keelgat geschoten. Wie Trump te pakken krijgt, levend of dood, incasseert maar liefst 100 miljoen dollar.

El Chapo ontsnapte in juli uit de Altiplano-gevangenis in Almoloya de Juárez in Mexico via een 1,5 kilometer lange tunnel. De leider van het Sinaloa drugskartel is sindsdien spoorloos, maar op Twitter laat hij wel vaak van zich horen. “Trump es un pendejo” (Trump is een dwaas), tweette hij al. En nu zet El Chapo zijn woorden kracht bij met 100 miljoen dollar (89 miljoen euro).

Dat Trump het niet voor Mexicanen heeft, is een understatement. Hij noemde Mexicaanse immigranten verkrachters en voegde eraan toe dat “er misschien wel enkele goede tussen zitten”. Ook voor El Chapo was Trump niet mals, volgens hem zou hij de drugsbaron veel harder aanpakken dan andere kandidaten zoals Jeb Bush of Hillary Clinton.

El Chapo liet in de gevangenis al weten dat Trump niet in de bovenste schuif ligt bij hem. “Hij is boos. Hij wil het hoofd van Donald Trump en is bereid er veel geld voor neer te tellen”, vertelde een van El Chapo’s medegevangenen al.

“He was mad. He wants Donald Trump dead and will pay any amount of money if meant he could have Donald Trump’s head,”

El Chapo zelf heeft ook een prijs op zijn hoofd hangen. Mexico looft 3,8 miljoen dollar (3,4 miljoen euro) uit aan wie hen naar de drugsbaron leidt. De VS hebben 5 miljoen dollar (4,4 miljoen euro) veil voor hem.23 feiten over Pablo Escobar de allergrootste Cocaïne Kingpin ooit

Video: Adje, Cho, Dio, Hef & Mocromaniac – Next Move (Prod. by Big2)