in

De politie van Illinois beweert dat cannabis legalisatie hen zal dwingen om K-9 politiehonden te euthanaseren

Als Illinois besluit recreatieve cannabis te legaliseren, moet de staat “een aantal” van zijn speurhonden euthanaseren. Die schokkende bewering werd gedaan door de opleidingsdirecteur van een politie-K-9-academie, meldt The Pantagraph.

Illinois heeft ongeveer 275 getrainde honden die drugs detecteren en elk van hen kostte duizenden dollars om te trainen. De vervanging van al deze honden zou miljoenen kosten. Chad Larner, de directeur van Macon County’s K-9 Training Academy, beweerde dat het eenvoudigweg ‘herscholen/ trainen’ van de honden om marihuana niet te detecteren ‘extreme dierenmishandeling’ zou betreffen.

It would amount to “extreme abuse” to change their mindset.

De speurhonden zijn opgeleid om de geuren van verschillende (verdovende) middelen te detecteren. De rechtvaardiging die Larner gebruikte voor de bewering dat honden zouden worden geëuthanaseerd als cannabis werd gelegaliseerd, is dat gezagsgetrouwe burgers zouden worden onderworpen aan ongegronde politiecontroles.

Credit: Petty Officer 2nd Class Matthew S. Masaschi/Released)

Het trainen van een K-9 politiehond duurt acht tot zestien weken, wat tussen $ 3.000 en $ 5.000 kost. De honden kosten elk $ 8000 tot $ 16.000, afhankelijk van ras, training en doel.

Drugs-detecterende K-9 honden kunnen cannabis, cocaïne, heroïne, ecstasy en methamphetamine detecteren, maar ze kunnen officieren niet vertellen wat het is dat ze precies ruiken. Tenzij ze daar specifiek op getraind zijn.

In staten zoals Washington, waar cannabis al legaal is, zijn sommige K-9’s opnieuw getraind om de geur van marihuana te negeren. Nieuwe honden zijn getraind om andere stoffen dan cannabis te ruiken.

Hieronder een voorbeeldvideo van hoe de honden getraind worden.

Het lijkt erop dat de opleidingsdirecteur die deze uitspraken maakte de honden teveel ziet als een instrument om een bepaald doel te bereiken. De honden opnieuw trainen kost natuurlijk veel geld, dan is de makkelijke manier om van ze af te komen natuurlijk om ze af te laten maken. Dit is koud en als je het aan ons vraagt en gewoon een harteloze manier van denken en handelen.

De honden kunnen bijvoorbeeld bij gepensioneerde agenten ondergebracht worden. Misschien moeten ze een speciale opvang opzetten voor de honden die niet bij mensen ondergebracht kunnen worden. Als men een beetje creatief nadenkt zijn er vast andere oplossingen voor deze kwestie.

Wat vinden jullie van het geheel? Laat weten met wat commentaar!

Bron: HERBLatifah dropte vandaag een track en video voor haar dochtertje – Voor Jou

Spotify hitlijst: Week 19 t.e.m. maandag 14 mei – 2018