in

De oplichtpraktijken van Jay Jay Santana werden uitgelicht in het programma Opgelicht

Jay Jay Santana is volgens velen een doorgewinterde oplichter. Hij was deze week te zien in het programma Opgelicht waar hij beginnende artiesten oplicht via zijn platenlabel. Als mensen zich bij zijn platenlabel willen aansluiten moeten ze eerst tekenen voor 3 IPhone abonnementen.

Het onderstaande staat in het contract:
“De Artiesten telefoons: dat zijn 3 IPhone 5, 1 voor boekingen, 1 voor de fans, 1 voor promotie doeleinde, dat is bijna bij elke platenlabel dat hoort bij een artiest. De maatschappij beheert de artiestentelefoons.”

De IPhones verkoopt Jay Jay vervolgens via marktplaats, terwijl de beginnende artiesten blijven zitten met de kosten van de telefoons, die kunnen oplopen tot wel 1200 euro. Inmiddels hebben meer dan 30 mensen hiervan aangifte gedaan. Uiteindelijk komt er niets terecht van hun muziek carrière.

Jay Jay word vrijgesproken van oplichting omdat hij wel wat dingen heeft gedaan voor het platenlabel.

Als Jay Jay een vrouw ontmoet met een afbetaald appartement in het centrum van Rottendam, trouwt hij binnen twee maanden met haar. Anderhalf jaar later is hij bij haar weg en is ze alles kwijt.

De opa van het meisje had haar 60 duizend euro en het appartement gegeven. Jay Jay trekt bij haar in en vlogt dat allemaal. Hieronder kun je de vlog zien waar hij je rondleidt in haar appartement.

Toen ze samen al het geld op hadden gemaakt besloten ze het huis te koop te zetten. Zijn vrouw stopte hij in een huis in Vlaardingen waar hij één keer in de zoveel tijd 200 euro kwam langsbrengen. Ondertussen liep hij op zijn Snapchat met geld te zwaaien. De 315 duizend euro die Jay Jay en zijn vrouw hadden gekregen voor het huis had hij in no time opgemaakt.

Hij verklaarde via Instagram het volgende over het geheel:

Via Instagram maakt Jay Jay promotie voor webshops waar je items van merken zoals Gucci en Louis Vuitton voor heel weinig geld kan kopen. Na het invullen van je gegevens en vooraf te hebben betaald komt je bestelling nooit binnen.

Als Opgelicht bij hem langs gaat om hem een paar vragen te stellen begint ie opeens te rennen. Uiteindelijk belt Jay Jay terug en zegt hij dat hij wegrende omdat hij dacht dat de cameraman een grootte Bazooka in zijn handen had.

Een paar dagen later wilt hij toch wel met de mevrouw van Opgelicht praten. Hij komt aanlopen met een papiertje waar ‘zijn huiswerk’ op staat en een shirt met ‘Meester Schetser’ erop. Dat begint al goed. Hieronder vind je de video die Jay Jay zelf heeft gepost over het interview van Opgelicht.Ismail Ilgun vast een dag met Anna Nooshin, iets wat ze nog nooit gedaan heeft

Kim Kardashian promoot haar nieuwe parfumlijn met naaktfoto’s