in

De eerste economische boycotten vanuit Europa tegen Trump en de VS zijn een feit

581

De eerste economische boycotten tegen Donald Trump zijn een feit. Café Zeezicht uit Antwerpen, België gaat vanaf vrijdag geen Amerikaanse producten meer verkopen, zolang president Trump aan de macht is.

Coca Cola en Lays eruit, maar ook de Amerikaanse whiskey’s en de sigarettenmerken worden niet meer verkocht door de café.

De twee restaurants boven het cafe zijn solidair aan de boycot en gaan ook geen Amerikaanse producten meer inkopen. Het bekende café op de Dageraadplaats en de restaurants worden zo de eerste horecazaken die een economische boycot tegen de Verenigde Staten invoeren.

Het is een moeilijk besluit om te maken. Veel producten vanuit Amerika waren overduidelijk aanwezig in het café. Zo had je Coca Cola, water van Chaudfontaine en de chips van Lays. Daarbovenop komen nog de Amerikaanse whiskey’s en de sigaretten van Amerikaanse merken zoals Marlboro en Lucky Strike. Zelfs de Heinz-ketchup voor de croque-monsieur moet het ontgelden.

De producten zullen vervangen worden door Belgische alternatieven. De Oost-Vlaamse brouwerij Roman zal voor cola zorgen, water kopen we nu van het merk Val. De Amerikaanse Lay’s-chips vervangen ze door de Belgische chips van Croky.

Bron & beeldcredit: HLN.beZombie drug Flakka is op DIT moment legaal in Nederland en voor 13 euro per gram te koop!

19-jarige Sugar Baby zegt: Ik neem geld aan voor sex maar dat is geen prostitutie