in

De corona-app is een verschrikkelijk slecht idee en gaat niet werken

Jullie hebben het vast voorbij zien komen, een app die je gaat waarschuwen of iemand in je omgeving besmet is of besmet is geweest met het coronavirus. Dit is waarom het gewoon een kutidee is…

Het kabinet wil dus een app inzetten die mensen waarschuwt als ze in de buurt zijn geweest van iemand met het coronavirus. Dan kunnen ze zich vervolgens afzonderen en afwachten of ze ook ziek worden en dus besmet blijken.

Met één van de apps kunnen gebruikers symptomen van het COVID-19-virus doorgeven. Vervolgens kan de gebruiker met coronaklachten in contact komen met het ziekenhuis, waardoor medisch personeel advies kan geven.

De andere app moet het mogelijk maken om mensen te waarschuwen als zij in contact zijn geweest met iemand die met het coronavirus besmet is. De app van een besmette persoon zou een signaal sturen naar appgebruikers die bij die persoon in de buurt zijn geweest.

Ten eerste zit je er niet op te wachten als besmet persoon om door alles en iedereen aangesproken te worden vanwege het feit dat je besmet bent of geweest bent. Mensen gaan onheus bejegend worden hiervoor. Er zijn namelijk mensen die alleen zijn in het leven en geen hulp hebben. Die moeten alles wel zelf doen. Er gaan discussies ontstaan en mensen gaan elkaar in de haren vliegen. Je gaat niet meer vrij over straat kunnen bewegen zonder dat mensen je raar aankijken of met een grote boog om je heen lopen. Is dit wat we willen?

Als dit soort functies worden opgenomen in deze app dan kunnen ze het maar beter achterwege laten.

via GIPHY

Ten tweede, denken jullie nou echt dat een besmet persoon (zonder hulp) die even snel een boodschap moet halen z’n freaking telefoon mee naar buiten gaat nemen? Niemand gaat dat doen.

Ten derde, wie vertrouwt de fucking overheid nou met dit soort GPS apps in je telefoon? Wat gaan ze met al die data doen? Wie zegt dat hier geen misbruik van gebruikt gaat worden op langer termijn?

Waarom gooien we niet meteen al ons cash geld op de bank, onze pinpassen in de prullenbak en laten we ons niet meteen chippen? Want daar begint het steeds meer op te lijken nu.

Het kan best zo zijn dat ze aan het peilen zijn met dit om te checken wat de reactie van mensen gaat zijn tegenover een soort van algehele Big Brother monitoring. Als we dit accepteren zeggen we automatisch dat het oké is om gechipt te worden in de toekomst. Ze zullen daar wel weer een ander reden voor bedenken waarom het zo heel erg noodzakelijk is om het te doen.

Wie moeten op dit moment geen rare sprongen meer maken omdat we in het nauw gedreven zijn. Dat hebben we al genoeg gedaan. Even helder en kritisch blijven nadenken met z’n allen.

Wat een kutidee en een slechte investering om op te zetten. Dit is NIET de manier….Corona: 148 patiënten overleden, 1.213 nieuwe patiënten, in totaal 21.762 positief geteste personen

Lil Kleine verbreekt Spotify-record met nieuw album