in ,

De Chinese overheid heeft stroomverbruik voor Bitcoin minen aan banden gelegd

Zien de centrale bank en de overheid van China een dreiging in digitale munten? Het harde optreden werd nu met een ‘geldige reden’ naar buiten gebracht…

Genoeg is genoeg volgens de Chinese overheid die onlangs begonnen is met het aan banden leggen van Bitcoin mining in het land.

De Chinese centrale bank moeit zich er zelfs mee en noemt de ingreep ‘noodzakelijk’.

OUTBRAIN_VIDEO_AD

Het enorme stroomverbruik zou voor storing zorgen in het gehele land. En zouden op termijn zelfs tekorten kunnen ontstaan volgens de centrale bank. Dit verklaarden zij tijdens een besloten bijeenkomst afgelopen woensdag. Dit terwijl Chinezen gewoon een alternatief zoeken voor de onbetrouwbare Yuan.

Het moeien van een centrale bank in zaken m.b.t. tot Bitcoin en andere cryptocurrencies roept bij ons meteen vragen op. Wat heeft een centrale bank hiermee te maken? En waarom bemoeien zij zich hiermee?

Lokale overheden krijgen de opdracht om bitcoinmakers met datacenters en bedrijfjes vol met draaiende hardware passelijk uit hun bedrijven te leiden. Hiermee lijkt een einde te komen aan de productie van bitcoin tegen de allerlaagste tarieven in de wereld.

China heeft vorig jaar trouwens met een rap tempo duizenden koolmijnen gesloten en overal worden er al geruime tijd duurzame enegrieprojecten opgestart. Maar ze zijn er nog lang niet wat dit betreft. Uit opiniepeilingen blijkt dat 93 procent van de Chinezen denkt dat het klimaat door menselijk handelen aan het veranderen is en dat daarom actie is geboden. Maar dit is natuurlijk een ander verhaal en speelt los van het minen van Bitcoin al vele jaren langer…

Ondertussen zijn grote bitminers uit China zoals Bitmain, BTC.top en ViaBTC aan het verkassen naar de VS, Canada en IJsland.

Vorig jaar verbood de overheid van China crowdfunding met bitcoinmunten. Zodoende werden kleinere beurzen die alleen in cryptomunten handelen beperkt of gesloten.

Het is voor ons in ieder geval duidelijk aan het worden. De overheid van China is helemaal niet blij met de opkomst van Bitcoin en zien gewoon een dreiging in cryptocurrencies. Wat denken jullie over het geheel?

Join onze online community via deze link en laat weten wat je ervan vindt. Onze apps voor Android en iOS zijn te downloaden via het menu van fakka.nl.Ali B & Boef voeren vurige discussie vs Anton de Wit over het homohuwelijk

Rotterdamse politie mag dure kleding en horloges afpakken van jongeren